Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vergelijk iPhone modellen en kom tot de beste keuze. Ken je de verschillen tussen de iPhone 6 en de iPhone 8 al? Er zit 3 jaar verschil tussen deze twee smartphones. Uiterlijk lijken ze op elkaar, intern zijn er wel grote verschillen. Vooral op het gebied van processor, werkgeheugen en camera heeft Apple bij iPhone 8 goede verbeteringen aangebracht.

Wat je zéker moet weten

Je wilt het nieuwste van het nieuwste, maar wel tegen een mooie prijs. Iedereen weet dat de allernieuwste iPhones flink wat moeten kosten. Ligt je budget niet zo hoog, kies dan voor een iets ouder toestel. De Apple iPhone 6 is in september 2014 uitgebracht. IPhone 8 kwam in september 2017 op de markt. Er zit maar liefst 3 jaar verschil tussen deze twee toestellen. Het is daarom niet eenvoudig om een goede vergelijking te maken, maar wij helpen je daarmee. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee smartphones, de verkrijgbare kleuren en de prijs.

Vergelijk zelf:

iPhone 8 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 - losse toestellen vergelijken

iPhone 8 met abonnement vergelijken

iPhone 6 met abonnement vergelijken

De meest belangrijke overeenkomsten tussen de iPhone 6 en 8

Kijken we naar het uiterlijk, dan lijken deze twee smartphones sterk op elkaar. De meest belangrijke overeenkomst is dan ook de schermgrootte. Met 4,7 inch heb je een compact maar toch modern toestel in handen. De schermresolutie bedraagt 750 x 1334 pixels. Met betrekking tot schermhelderheid is er geen verschil tussen deze Apple smartphones. We zetten hieronder de meest belangrijke overeenkomsten tussen iPhone 6 en 8 op een rij:

  • Aluminium behuizing

Laat toestellen met een plastic behuizing links liggen, aluminium is vele malen sterker. Beide smartphones bieden een optimale bescherming tegen krassen en stoten. Dit wordt nog eens benadrukt met het ion versterkte glas.

  • Besturingssysteem

Het besturingssysteem mag dan wel in beginsel niet hetzelfde zijn, bij beide toestellen is dit up te graden naar iOS 11.4.1. Hiermee ben je verzekerd van de beste werking van jouw toestel.

  • Vingerafdruksensor

Een van de belangrijkste overeenkomsten tussen deze smartphones is de aanwezigheid van een vingerafdruksensor oftewel Touch ID. Deze zit verwerkt in de homeknop en biedt interessante mogelijkheden. De Touch ID scanner maakt een 3D weergave van de vingerafdruk. Dit zorgt voor een betrouwbare ontgrendeling van de telefoon.

  • Accu

Een bijzondere overeenkomst tussen deze twee smartphones die 3 jaar van elkaar verschillen. De iPhone 6 is uitgerust met een 1810 mAh batterij en de iPhone 8 met een 1821 mAh batterij. In de praktijk betekent dit een 3G gesprekstijd tot 14 uur. Alleen iPhone 8 biedt de mogelijkheid tot snel opladen van de batterij alsmede Qi draadloos opladen.

IPhone 6 en iPhone 8, we sommen de verschillen voor je op

De verschillen tussen de iPhone 6 en de iPhone 8 zijn best wel aanwezig. Hieronder volgen alle verschillen:

  • Gewicht

Ondanks hetzelfde schermformaat en nagenoeg even grote accu, is er wél verschil in gewicht. De iPhone 6 weegt 129 gram, voor iPhone is dit 148 gram.

  • Stof- en waterbestendig

Valt je iPhone 8 per ongeluk in het water? Geen probleem, dankzij de ip67 certificering kan die tot 1 meter gedurende 30 minuten onder water blijven. Probeer dit echter niet bij een iPhone 6, die geen waterdichte behuizing heeft.

  • Processor

Misschien is dit wel een van de belangrijkste verschillen tussen deze halfbroertjes. De Apple iPhone 6 wordt aangedreven door een Apple A8 dual-core processor. Onder de motorkap van de Apple iPhone 8 vinden we een Apple A11 Bionic chipset met een hexa-core CPU. Misschien zegt je dit allemaal niks.: de prestaties van de iPhone 8 zijn vele malen beter. Ook is deze in staat om diverse taken tegelijkertijd uit te voeren.

  • Geheugen

Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Bij het 6 model heb je de keuze uit 16 tot 128 GB, terwijl de 8 doorloopt tot 256 GB. Toch wel een aardig verschil.

  • Camera

Nu komen we bij een interessant verschil. Bij Apple iPhone 6 vind je een 8 mp hoofdcamera en 1,2 mp selfiecamera. Voor het jaar 2014 was dit helemaal niet verkeerd. In 2017 kwam iPhone 8 met een 12 mp camera en 7 mp selfiecamera. Zet daar ook nog eens de quad-led flitser bij, en je hebt het beste voor een aardige prijs. Ook de video opnamekwaliteit is bij iPhone 8 zichtbaar verbeterd.

  • Luidspreker en 3,5 mm jack aansluiting

Misschien is iPhone 6 wat ouderwets met een enkele luidspreker. Wel heeft het een 3,5 mm jack aansluiting, die bij iPhone 8 weer ontbreekt. Deze laatste is wel uitgerust met stereo luidsprekers met een uitstekende geluidskwaliteit.

Verkrijgbare kleuren en verkoopprijs

Ga je voor Apple iPhone 6, dan heb je de keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Bij iPhone 8 zijn dit de kleuren spacegrijs , zilver, goud en rood.

Wat moeten een iPhone 6 en iPhone 8 kosten? De verkoopprijs bij uitgifte was voor de iPhone 6 ruim €360 en voor de iPhone 8 ongeveer €700. Kies je voor een refurbished toestel, dan ben je vaak een stuk goedkoper uit.

De iPhone 6 kopen of toch de nieuwere 8?

Ben je nu beter uit met een iPhone 6 of 8? Het hangt er een beetje vanaf wat je verwachtingen zijn. Een iPhone 6 is een prijsvriendelijk toestel met eenvoudige specificaties. In 2018 is het besturingssysteem upgradebaar naar de nieuwste versie, we kunnen echter niet beloven dat dit in de toekomst ook nog zo blijft. De iPhone 8 is eigenlijk een betere keuze. Je krijgt er niet alleen een sneller toestel mee, maar zeker ook interessante opties met betrekking tot camera, geluid en software. Bovendien beschikt het laatste toestel over 3D Touch, iets dat je bij de ander niet terugvindt. Mochten wij kiezen, dan gaan we voor de Apple iPhone 8. In combinatie met een abonnement is dit een uitstekende keuze. Heb je al een telefoonabonnement, dan is een los toestel een tweede optie.

Vergelijk zelf:

iPhone 8 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 - losse toestellen vergelijken

iPhone 8 met abonnement vergelijken

iPhone 6 met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer