Back to Top

Vrijdag in de voorverkoop bij KPN!

Wil jij als één van de eersten pronken met een gloednieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max? Zet dan de pre-order wekker bij KPN. Je krijgt een seintje zodra je kunt bestellen.

Nu bekijken!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak je nog gebruik van een van de iPhone 6- modellen? Geen probleem, dit toestel kan nog prima mee. Het is iets anders wanneer je de iPhone 6 als nieuwe smartphone wilt aanschaffen. Met de komst van de nieuwste iPhone modellen is de iPhone 6 geen verstandige keuze. We laten je zien waarom.

Korte informatie over iPhone 6-modellen

Er zijn 4 verschillende iPhone 6-modellen:

  • iPhone 6 (2014): 4,7 inch IPS LCD display
  • iPhone 6 Plus (2014): 5,5 inch LCD display
  • iPhone 6s (2015): 4,7 LCD display
  • iPhone 6s Plus (2015): 5,5 inch IPS LCD display

Je ziet het deze modellen uit 2014 of 2015 komen. Ze worden allen aangedreven door een Apple A8 of Apple A9 chipset. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB tot 2 GB RAM. Kijken we naar de camera’s, dan is bij alle vier de modellen een enkele 8mp tot 12mp hoofdcamera aanwezig.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De kracht van iPhone X- modellen

In 2018 - 2019 heeft Apple met de iPhone X- modellen het roer helemaal omgegooid. Grote en krachtige smartphones met uitstekende specificaties. Dit zijn de Apple iPhone X modellen:

  • iPhone X (2017): 5,8 inch super amoled display
  • iPhone Xr (2018): 6,1 inch LCD display
  • iPhone Xs (2018): 5,8 inch super amoled display
  • iPhone Xs Max (2018): 6,5 inch super amoled display

Dit zijn duidelijke verschillen tegenover de iPhone 6- modellen. Met een toestel uit de X- serie zit je altijd goed.

IPhone 6 kopen? Niet altijd verstandig!

Tegenover de X- modellen is de iPhone 6- serie voordelig geprijsd. De toestellen zijn niet altijd nieuw verkrijgbaar, maar een refurbished toestel kost je nog geen €200 (afhankelijk van het interne geheugen). Als tweede toestel of reserve smartphone prima, maar hoe zit het bij dagelijks gebruik?

De iPhone 6 heeft een klein design, wat in sommige gevallen wel praktisch is. Nadeel is dat deze modellen niet waterdicht zijn. Bovendien kunnen ze ook niet draadloos opladen. De hardware is sterk verouderd en kan niet meer zo goed meedraaien. Prima voor basistaken zoals bellen, sms’en of eenvoudig internetgebruik, maar voor de rest moet je er niet te veel van verwachten. De nieuwste apps en games draaien niet meer op deze modellen. Ook de camera is een tegenvaller: foto's zien er een stuk minder mooi uit dan bij nieuwe toestellen.

Besturingssysteem iOS 12

Bijzonder is dat Apple nog steeds het besturingssysteem ondersteunt. Alle iPhone 6- toestellen draaien op het besturingssysteem iOS 12. Het is zeer waarschijnlijk dat deze toestellen ook de overstap naar iOS 13 maken. Is dit niet het geval, dan ontvang je ook geen beveiligingsupdates meer. Dit kan een groot nadeel zijn wanneer je het toestel dagelijks of intensief gebruikt. Goed om in je achterhoofd houden wanneer je voor een nieuwe iPhone gaat.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.