Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De verschillen tussen de iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus ontdekken? Dit bepaalt uiteindelijk welk model smartphone je aanschaft. Het verschil iPhone 6 en 7 Plus is soms erg groot. Toch hebben beide smartphones ook bepaalde dingen die sterk met elkaar overeenkomen. We laten je de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee Apple toestellen zien. Ook geven we tips met betrekking tot een iPhone 6 of 7 Plus kopen. Zo weet je precies wat er verkrijgbaar is én tegen welke prijs.

Ontdek het verschil iPhone 6 en 7 Plus

Zowel de iPhone 6 als 7 zijn ook in een Plus versie uitgebracht. Dit zijn net iets grotere smartphones dan de gewone modellen. We beginnen dan ook met het verschil in iPhone 6 en 7 afmeting. Zowel de gewone 6 als 7 versie zijn 4,7 inch groot. Beide Plus-modellen zijn 5,5 inch groot. Hierbij zie je duidelijk verschil in iPhone 6 en 7 afmeting. Uiteraard is er dan ook verschil in schermresolutie, die bij de Plus versies automatisch hoger is. Dit zorgt zeker voor een betere kijkervaring.

Verder zijn er een aantal andere kleine verschillen die je amper ziet. Zo heeft de 6 Plus een schermverhouding van 67,8% en de 7 Plus 67,7%. Een heel klein verschil waar niks op aan te merken is.

Met betrekking tot connectiviteit ondersteunen beide toestellen bluetooth, GPS en NFC. Ook hebben ze allebei een USB 2.0 aansluiting. Er is geen verschil tussen WLAN, beide toestellen maken maken van wifi 802.11 en dual band. Misschien zegt je dit allemaal niks, maar evengoed belangrijk bij het bereikbaar blijven.

Nog een minimaal verschil: de accu. Deze heeft een capaciteit van 2915 mAh (6 Plus) of 2900 mAh (7 Plus).

Vergelijk zelf (de tekst vervolgt onder de links):

iPhone 7 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 Plus met abonnement vergelijken

iPhone 6 Plus met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Verschillende processors en besturingssysteemversies

Apple heeft bij de 6+ gekozen voor de A8 chipset. Dit is een dual-core processor die redelijk goed scoort. Bij de 7+ vinden we een A10 Fusion quad-core processor met veel betere prestaties.

Deze toestellen draaiden van oorsprong op iOS 8 (6 Plus) en iOS 10 (7 Plus). Inmiddels zijn deze upgradebaar naar de nieuwste versie van iOS 11.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus?

Natuurlijk zijn er ook een grotere verschillen tussen deze Apple smartphones. We zetten de belangrijkste verschillen tussen de 6 en 7 Plus op een rij.

  • Uitgiftedatum: de 6 Plus is in september 2014 uitgebracht. De 7 Plus kwam exact 2 jaar later, namelijk in september 2016.
  • Gewicht: het model uit 2014 weegt 172 gram. De 7+ weegt met zijn 188 gram iets zwaarder. Dit voel je misschien niet, het verschil is er wel.
  • Geheugen: bij de 6+ heb je keuze tussen 16GB tot 128 GB intern geheugen. Voor de 7 Plus geldt een intern geheugen van 32GB tot 256GB. Ook het RAM geheugen of werkgeheugen verschilt. De 6 Plus moet het met 1GB RAM doen terwijl de iPhone 7 is uitgerust met 3GB RAM geheugen.
  • Camera: bij de oudere Apple versie vind je aan de achterzijde een 8 megapixel camera en een 1,2 megapixel selfie camera. De smartphone uit 2016 beschikt over een dual 12 megapixel camera en 1, 7 megapixel selfie camera. Wedden dat je hier veel mooiere foto's mee maakt?
  • Geluid: ook nu weer vinden we de belangrijkste verschillen tussen de 6 en 7 Plus. De 6 beschikt over een mono luidspreker en 3,5 mm jack aansluiting. De 7 Plus heeft stereoluidsprekers maar geen 3,5 mm audio aansluiting. In dit geval maak je gebruik van een lightning-naar-3,5 mm adapter.

De belangrijkste overeenkomsten tussen de iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus

Apple heeft met deze twee versies uitstekende smartphones op de markt gebracht. Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten tussen deze Apple smartphones? Hieronder lees je wat beide toestellen hetzelfde maakt:

  • Nano simkaart: in deze smartphones past een nano simkaart, de kleinste simkaart die op dit moment verkrijgbaar is.
  • Grote en resolutie: zoals eerder vermeld zijn zowel de 6 Plus en 7 Plus maar liefst 5,5 inch groot en hebben een resolutie van 1080 X 1920 pixels. De beeldschermverhouding bedraagt 16. 9.
  • Geen kaartsleuf: dit is iets waar Apple bij nieuwe toestellen aan werkt. Toch moeten we het bij de 6-  en 7+ nog zonder kaartsleuf doen. Dit betekent helaas geen uitbreidbaar geheugen.
  • Camera-app: Beide toestellen beschikken over een camera-app met aanraakfocus, gezichtsherkenning en geotagging. Ook lachdetectie en HDR zijn toegevoegd.
  • Sensoren: Een vingerafdruksensor, versnellingsmeter of kompas: Apple blijft deze sensoren aan haar smartphones toevoegen.

Dit waren de belangrijkste overeenkomsten tussen de iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus.

Is het de moeite waard om te upgraden naar de iPhone 7 Plus?

Ben je momenteel trotse bezitter van de Apple 6+ en overweeg je de aanschaf van de 7+? We kijken of het de moeite waard is om te upgraden naar de iPhone 7 Plus. Hoewel deze toestellen veel overeenkomsten hebben, zijn het vooral de verschillen die een upgrade interessant maken.

De 7 Plus beschikt over een zichtbare snellere processor, meer intern geheugen en een betere connectiviteit. Ook de camera biedt een mooie kwaliteit. We vinden het dan ook zeker de moeite waard om te upgraden maar iPhone 7 Plus. Het verschil in prijs? In juli 2018 kost een nieuwe 6 Plus gemiddeld €375 (16GB) tot €405 (32 GB). Voor de iPhone 7 Plus betaal je in dezelfde periode ongeveer €640 tot €750 (32GB).

Vergelijk zelf:

iPhone 7 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 6 Plus - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 Plus met abonnement vergelijken

iPhone 6 Plus met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer