Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus hebben op dit moment te maken met een ernstige bug: de zogenoemde 'Touch Disease' waarbij het beeldscherm stopt te werken.

iPhone 6 touchscreen werkt niet

Doet het touchscreen van jouw iPhone 6 het niet meer goed? Je bent niet de enige: steeds meer gebruikers hebben te maken met touchscreenproblemen, alsdus iFixit. Volgens Jasom Vilmer van STS Telecom (Missouri, VS) is elke iPhone 6 Plus een 'tikkende tijdbom' waarbij dit probleem vroeg of laat zal gaan optreden. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat gebeurt er bij de 'Touch Disease'?

Het probleem bij de iPhone 6/Plus Touch Disease bevindt zich ín de iPhone. Het vervangen van het scherm is geen oplossing omdat de Touch chips de boosdoener zijn - en laten deze chips nu net hardnekkig verbonden zijn met het moederbord van je geliefde smartphone. De op de iPhone 6 gebruikte chips slijten na verloop van tijd, waardoor elk toestel dit probleem uiteindelijk krijgt. Het probleem zal níet bij iPhone 6s en 6s Plus gebruikers optreden vanwege stevigere bouw.

Touch Disease laten repareren

Het zelf repareren van je iPhone 6 met Touch Disease is haast onmogelijk. Volgens Apple valt de 'ziekte' daarnaast niet onder garantie. Tot overmaat van ramp kunnen Apple Store medewerkers de reparatie zelf niet uitvoeren, je zal dus naar een derde partij moeten stappen om het moederbord of de touch chips te laten vervangen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer