Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het prijsverschil tussen de twee bekende Apple smartphones is niet heel groot, de specificaties echter wel. Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 6S en iPhone 7? Ze zien er misschien hetzelfde uit, toch zijn er een aantal belangrijke verschillen én overeenkomsten.

Opvolger van de iPhone 6S

De Apple iPhone 6s is in september 2015 uitgebracht. Precies 1 jaar later kwam de smartphonefabrikant met iPhone 7 op de markt. Op het eerste gezicht lijken deze twee toestellen erg veel op elkaar. Ze hebben dezelfde afmeting en zijn ook nog eens in vrijwel dezelfde kleuren verkrijgbaar. Dit maakt het lastig om te kiezen tussen deze twee. Je zou denken dat de opvolger van de 6S een stuk beter is, maar klopt dit ook? Nou, dit kan op sommige gebieden best meevallen. Ontdek zelf wat de beste smartphone voor jou is.

Vergelijk zelf (de tekst vervolgt onder de links):

iPhone 6S - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6S met abonnement vergelijken

iPhone 7 met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Welke verschillen zijn er precies tussen de iPhone 6S en de iPhone 7?

In sommige opzichten is de iPhone 7 een betere keus. In andere gevallen kun je het beter bij de 6S laten. Dit zijn de verschillen tussen deze Apple smartphones tot in detail beschreven:

  • Design

Voor beide toestellen heeft Apple gekozen voor een aluminium behuizing. De 6S is in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar, bij iPhone 7 heb je de keuze uit 6 kleuren. De Apple iPhone 7 Special Edition heeft een opvallend rode kleur en valt onder het merk product Red, dat geld inzamelt voor Global Fund.

Belangrijk verschil tussen de 6S en 7 is de ip67 certificering, die je alleen bij de iPhone 7 terugvindt. Hiermee is het toestel stof- en waterbestendig. Je kunt er niet langdurig mee zwemmen, toch overleeft het toestel gedurende 30 minuten tot 1 meter diepte onder water. Waterbestendig wil overigens niet zeggen dat het toestel ook bestand is tegen chloor of andere bijtende stoffen.

  • Processor

De processor van de smartphone stuurt alles aan en zorgt voor goed functioneren. Onder de motorkap van de iPhone 6S vinden we een Apple A9 chipset. Dit is een 64-bits systeem dat tot 90% meer grafische prestaties levert dan zijn voorganger. Het model 7 doet het nog beter en wordt aangedreven door een Apple A10 chipset. Deze heeft weer 50% betere grafische prestaties dan de A9 chip. Wat betekent dit in de praktijk? Zetten we de iPhone 7 tegenover de 6S, dan werkt de iPhone 7 zeker sneller. Ook kan deze beter overweg met 4G snelheden. De A10 processor zorgt bovendien voor een lager batterijverbruik.

  • Intern geheugen

Voor de opslag van media en overige bestanden maak je gebruik van het intern geheugen. Dit geldt ook voor het installeren van applicaties. Is het geheugen vol, dan loop je tegen een probleem aan. Beide smartphones beschikken namelijk niet over een kaartsleuf, waardoor je het geheugen niet kunt uitbreiden. Verschil tussen deze twee toestellen is de grootte van het intern geheugen oftewel de opslagruimte. Bij de S6 heb je de keuze tussen 16, en 32, 64 of 128GB. De 7 begint bij 32GB en eindigt bij 256GB. Bedenk goed hoeveel geheugen je gaat gebruiken.

  • Camera

Deze twee smartphones beschikken allebei over een 12 MB hoofdcamera. Het grote verschil zit hem in het diafragma, dat bij de iPhone 7 lager is. Dit betekent dat er meer licht door de lensopening valt, met betere foto’s in een donkere omgeving tot gevolg. Ook creëer je hiermee het zogenaamde bokeh effect oftewel een wazige achtergrond. Ideaal voor het maken van portretfoto’s. Nu we het toch over portretfoto’s hebben, de selfiecamera van de iPhone 7 heeft een hogere resolutie. Dit geeft een betere fotokwaliteit.

  • Luidspreker en audio aansluiting

De 6S beschikt over een enkele luidspreker. Dit is bij de iPhone 7 wel even wat anders. Dankzij de stereo luidsprekers ervaar je een uitstekende geluidskwaliteit. Maak je eventueel gebruik van een hoofdtelefoon? De 6S heeft een 3,5 mm jack aansluiting. Bij de opvolger ontbreekt dit, hierdoor moet je gebruik maken van een lightning naar 3,5 mm adapter.

  • Accu

De 6S beschikt over een 1715 mAh batterij. Die van de 7 heeft met 1960 mAh een grotere capaciteit. Tel hier de energiezuinige processor bij op, en de accu gaat bij de iPhone 7 ruim twee uur langer mee. Hierbij kom je uit op een gesprekstijd tot 14 uur.

 

Overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 6S

Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 6S. De belangrijkste overeenkomsten zetten we voor jou op een rij:

  • Schermgrootte

Dit is de meest belangrijke overeenkomst tussen deze twee toestellen. Zowel de 6S als 7 zijn 4,7 inch groot. De schermresolutie bedraagt 750 x 1334 pixels. Bij het modelletje 7 is het display in zonlicht iets beter leesbaar.

  • Besturingssysteem

Hoewel de iPhone 6S oorspronkelijk op iOS 9 en de iPhone op iOS 10 draait, is het bij beide toestellen mogelijk om up te graden naar iOS 11. Wij zeggen: doen!

  • Nog meer overeenkomsten

Overige overeenkomsten tussen de iPhone 7 en 6S zijn de aanwezigheid van 3D Touch, een vingerafdruksensor, Siri- en iCloudsoftware en een uitstekende connectiviteit.

 

Updaten iPhone 6S naar 7

Ben je in het bezit van een iPhone 6S? In veel gevallen is het interessant om over te stappen naar de  7-versie. Je krijgt hier niet alleen een betere camera mee, maar zeker ook een snellere processor en grotere batterijduur.

 

Wat kost een iPhone 6S of 7?

De Apple iPhone 6S is als refurbished toestel verkrijgbaar voor €220 tot €280. Nieuw is het toestel vanaf €460 verkrijgbaar. Voor een refurbished iPhone 7 betaal je gemiddeld €360 tot €450. Nieuw kun je rekenen op een aanschafprijs vanaf €530. Deze prijzen gelden voor het jaar 2018. Oudere toestellen zijn altijd aantrekkelijker geprijsd.

Vergelijk zelf:

iPhone 6S - losse toestellen vergelijken

iPhone 7 - losse toestellen vergelijken

iPhone 6S met abonnement vergelijken

iPhone 7 met abonnement vergelijken

Andere iPhones met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer