Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zelf een iPhone bouwen, is dat mogelijk? Scotty Allen durfde de uitdaging aan en dit is het resultaat!

De iPhone 6s van Apple is een gewilde telefoon. Voor iedereen met te weinig knaken, maar mét vaste hand, heeft wereld-avonturier Scotty Allen de ultieme tip: Do It Yourself. Met gerecyclede onderdelen uit China lukte het Scotty om een iPhone 6s te maken. Voor een kleine 300 dollar kreeg hij dit voor elkaar.

Lees ook: Nieuwe iPhone krijgt verticale camera en roestvrijstaal design

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

300 dollar

Met 1000 dollar aan losse onderdelen op zak kreeg Scotty Allen het voor elkaar om een iPhone 6s te fabriceren. Van alle onderdelen gebruikte hij niet alles in zijn definitieve versie, waardoor de iPhone uiteindelijk op een intrinsieke waarde van 300 dollar uitkwam. Na uren schroef- en puzzelwerk was het mogelijk om zonder enige ervaring of technische kennis een iPhone in elkaar te zetten.

Het idee ontstond tijdens één van zijn vele reizen. Scotty Allen raakte gefascineerd door de markten in Shenzen waar diverse losse telefoononderdelen te koop werden aangeboden. "Wie gebruikt deze losse onderdelen?" vroeg Scotty zich af. Na wat denk- en twijfelwerk, besloot Scotty 'iPhonebouwer' Allen om de proef op de som te nemen: de DIY iPhone 6s werd geboren.

Apple moest toch een handje helpen

Volledig een eigen iPhone bouwen bleek niet mogelijk te zijn. Zo moest Scotty een kant-en-klare logic board gebruiken. Met een logic board in handen, lag er al een goede basis klaar. Met een scherm, batterij en behuizing was de iPhone al compleet. Voor een paar dollar schafte Allen een rosé-gouden achterkant met Apple-logo aan.

Lees ook: Gehoord in de wandelgangen: nieuwe features iPhone 8

De ultieme tip van de kenner? Begin met een ‘makkelijke’ telefoon zoals de iPhone 6s, hier zijn de onderdelen relatief makkelijk van te verzamelen. Onderdelen van de iPhone 7 zijn bijvoorbeeld al een stuk zeldzamer. Naar verwachting zal ditzelfde ook voor de opvolger iPhone 8 gelden.

Met flink wat vrije uurtjes, een vaste hand en een speurneus voor onderdelen is een iPhone 6s bijna een IKEA-bouwpakket. Of het echt geld uitspaart? Nee, zeker niet, maar leuk is het wel. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Check hier dan de meest voordelige abonnementen, spaar je toch nog wat geld uit. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer