Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de introductie van de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus heeft Apple de thuisknop vervangen voor drukgevoelige thuisknop. Mocht deze onverwachts niet werken dan verschijnt er een tijdelijke virtuele thuisknop. 

Virtuele knop voor iPhone 7 (Plus)

De trilfunctie, waar de nieuwe thuisknop mee werkt, is volledig geïntegreerd met iOS 10. De huidige haptisch tril knop heeft sinds de lancering van de iPhone 7 al bij tientallen gebruikers voor problemen gezorgd. Dit heeft Apple opgemerkt en een oplossing bedacht; de virtuele thuisknop.

Lees ook: Zo reset je de iPhone 7 (Plus)

De iPhone herkent automatisch wanneer er zich problemen voordoen met de technologie rondom de thuisknop. Er komt een notificatie op je scherm met het bericht dat je tijdelijk een virtuele thuisknop kunt gebruiken.

 

thuisknop kapot iphone 7

Bovenstaande foto is afkomstig van een forumlid van MacRumors. Hij kreeg problemen met de haptische feedback van de thuisknop op zijn iPhone 7. Ook na het uitvoeren van een harde reset bleef de thuisknop eigenaardige trekjes te vertonen. Een notificatie gaf het bericht dat  de ‘home button in need is of repair’.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Geen thuisknop op iPhone 8

Wij, van iPhone.nl, voorspellen dat de volgende iPhone (8) helemaal geen thuisknop zal hebben. Apple zal naar alle waarschijnlijk de iPhone 8 standaard voorzien van een virtuele thuisknop. Het is nog niet duidelijk welke procedure je dan zal moeten volgen mocht het scherm vastlopen.

Lees ook: 10 redenen om iOS10 te downloaden

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer