Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 7 was, ondanks de aankondiging van nieuwere modellen als de iPhone X, nog steeds een zeer gewilde smartphone in het derde kwartaal van 2017. Dit blijkt uit een onderzoek van Canalys. De aankondiging van nieuwere toestellen weerhield consumenten er niet van om toch voor, de vorig jaar uitgekomen, iPhone 7 te kiezen.

Dit is niet het enige smartphone nieuws dat Canalys ons kan melden, zo zijn er ook interessante verschuivingen in de wereld van smartphones te ontdekken en zal het voor Apple noodzakelijk zijn om zich schrap te zetten voor wat extra aziatische concurrentie. Daarbij tonen de cijfers van Canalys ook interessante ontwikkelingen aangaande de Plus-modellen.

Tips: Losse iPhone 7 toestellen vergelijken / iPhone 7 toestellen met abonnement vergelijken

iPhone 7 meest verkochte smartphone van het derde kwartaal

Er gingen maar liefst 13 miljoen exemplaren van de iPhone 7 over de toonbank tijdens het derde kwartaal van 2017. Dit is een pittig aantal, zeker wanneer je de verkoopcijfers vergelijkt met de nummer twee: de iPhone 6s. De iPhone 6s maakte in totaal 7,9 miljoen mensen een smartphone rijker. Hiermee verslaat Apple Samsung, die de derde plaats vult met 7,8 miljoen verkochte exemplaren van de Samsung Galaxy J2 Prime. De A57 en R11 van het merk Oppo, maken de top 5 compleet. De A57 werd net als de nummer drie 7,8 miljoen keer verkocht, dit tegenover 7,2 miljoen exemplaren van de R11.

Prijsdaling iPhone 7 zorgt voor groeiende populariteit

Maar hoe komt het toch dat de iPhone 7 zo populair is gebleven tijdens het derde kwartaal? Het antwoord is te vinden in de prijs. Door de aankondiging van de iPhone 8 stelde Apple de prijs van oudere toestellen naar beneden bij. Hierdoor werd het aanschaffen van een iPhone 7 wel erg aantrekkelijk.

Lees ook: De verschillen: iPhone 8 vs iPhone X

iPhone SE en nieuwkomer iPhone 8 doen het ook goed

Andere toestellen van Apple, zoals de iPhone SE en iPhone 8, hebben het volgens Canalys ook goed gedaan tijdens het derde kwartaal. De iPhone 8 was gedurende het derde kwartaal slechts een korte tijd te koop en kon dus nog geen grote verschuivingen in de top 5 opleveren. Naar verwachting zal dit in het vierde kwartaal wel anders liggen.

Tweede plaats voor Apple en grote opkomst Xiaomi

In de top 5 “grootste smartphonefabrikanten” moet Apple het helaas met een tweede plaats doen. Samsung prijkt met 82,8 miljoen stuks bovenaan de ranglijst. Hiermee pakt Samsung 22 procent van het marktaandeel. Dit tegenover 12,4 procent van Apple.

In de top 5 is het merk Xiaomi te bespeuren. Dit merk maakte in het derde kwartaal van 2017 een immense groeispurt door. Met een groei van 86,9 procent is Xiaomi zeker een merk om goed in de gaten te houden, zeker binnen de aziatische markten.

Lees ook: ‘iPhone 8 productie teruggeschroefd door populariteit 8 Plus en X’

Tot slot: Plus-modellen steeds populairder

Canalys bracht tijdens het onderzoek naar de smartphonemarkt van het derde kwartaal nog een ander interessant feitje aan het licht. Voor het eerst sinds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus stegen de Plus-modellen in populariteit. Zo is de iPhone 8 Plus van 5,5-inch populairder dan zijn kleinere broertje, de iPhone 8.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.