Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Tijdens de aankondiging van de iPhone7 was er bijzonder veel aandacht voor de camera van de iPhone 7. Er zouden veel vernieuwingen in het model, wat betreft de camera, zijn verwerkt en deze zijn ook daadwerkelijk terug te vinden. Alleen schijnt de nieuwe camera ook een hoop van jouw dataverkeer te vragen.

In het iPhone 7 plus model echter wel wat meer dan in het standaardmodel van de iPhone 7, echter ook in het standaardmodel zijn verbeteringen aangebracht die niet onderbelicht mogen blijven. Echter betekent dit wel, volgens internetvergelijker Laagsteprijswijzer dat de verleiding om de foto’s te delen groter wordt, omdat deze nog mooier zijn dan we gewend waren. Dit wil je natuurlijk niet onthouden van je vrienden en familie. De grote van de bestanden neemt echter ook toe en door ze online te delen, zeker in het geval van video’s, zal het dataverbruik ongemerkt toenemen

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Welke vernieuwingen zijn er?

Het gehele camerasysteem is opnieuw opgebouwd en bestaat nu uit 6 elementen wat er voor zorgt dat er scherpere foto’s gemaakt kunnen worden. Door de nieuwe  Flash flits, de zogenaamde True Tone welke uit 4 Led lampjes bestaat, zouden foto’s voor de helft meer belicht kunnen worden, waardoor in het donker van grotere afstand nog steeds scherpe foto’s gemaakt kunnen worden. Ook de vernieuwd sensor kan kunstmatig licht detecteren en van de foto uitfilteren. Tot slot is er de Apple Wide color gamut, waardoor de kleuren nog beter tot hun recht komen. Dit wordt ook wel de brede kleurenregistratie genoemd.

iphone 7 camera

Voorcamera ook sterk vernieuwd

Ook de camera aan de voorzijde is Apple beslist niet vergeten: er heeft een upgrade plaatsgevonden naar 7 megapixels, waardoor het maken van selfies en FaceTime-gesprekken nog scherper kan. Daarbij heeft de lens ook een verbetering gekregen waardoor niet alleen de kleuren natuurlijker lijken maar er ook minder schokken zijn bij bewegende beelden.

Slimme rekenprocessor

De Image Signal Processor is de chip achter de lens die alle vernieuwingen mogelijk maakt. Hiermee kunnen objecten en personen worden gedetecteerd. Zo wordt er automatisch scherp gesteld, een goede kleuren balans, het reduceren van ruis en de juiste hoeveelheid belichting. Vele miljarden acties kunnen in minder dan een tiende van een seconde worden uitgevoerd en verwerkt.

iphone 7 plus telehoeklens

12 Megapixels camera bij iPhone7 plus

Niet alleen de iPhone 7 plus is wat groter (5,5 inch) ook de hoeveelheid megapixels van beide camera’s is fors toegenomen tot 12 megapixels. Daarbij beschikken ze over zowel een telelens als een groothoeklens, waarmee de kwaliteit van de foto’s bij het inzoomen nagenoeg van hetzelfde hoge niveau blijft. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.