Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De typische iPhone homeknop krijgt in de nieuwe iPhone  7 geen klikfunctie meer. In plaats daarvan zou het nieuwste iPhone model een Force Touch klik krijgen met een kleine trilling, volgens een rapport van Reaffirms.

De laatste tijd wordt er druk gespeculeerd over de nieuwste iPhone 7 (Plus) die in September op de markt zal komen. Volgens Bloomberg krijgt het nieuwe Apple device een ander soort homebutton. De vorm blijft hetzelfde maar vooral de klikmogelijkheid zou weggehaald zijn. In plaats daarvan zal je een lichte trilling voelen als je op de thuisknop drukt. Dit heeft Apple nu al verwerkt in het laatste MacBook model waar de trackpad drukgevoelig is.  

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Minder kans op hapering

Deze verandering zorgt ervoor dat er weer een onderdeel van de iPhone beweegt waardoor de iPhone én smaller kan worden én minder kans heeft op haperingen op de langere termijn. Als we de laatste geruchten mogen geloven is deze iPhone ook meer waterdicht dan ooit. Er is in het nieuwe design bijvoorbeeld geen 3.5mm opening verwerkt voor oortjes. Dit zorgt ook weer voor minder openingen waar water in kan lopen.

Lees ook: Onderzoek toont aan dat er hoge interesse is voor iPhone 7

Verwachtingen: iPhone 7 specificatie

Naast het mogelijk veranderen van de homebutton heeft Apple nog een aantal andere verandering gepland met de nieuwe iPhone 7. Volgens een rapport van Monday’s krijgt de grotere iPhone 7 Plus een dual-lens camera systeem. Deze dual-lens zal voor de mooiste fotokwaliteit moeten zorgen en kunnen gebruikers gerust inzoomen zonder kwaliteit verlies op foto’s.

Dual-lens 3D camera

Volgens Bloomberg zal de dual-lens 5.5 inch iPhone twee foto’s tegelijkertijd schieten. De iPhone zal deze vervolgens samenvoegen om vooral in situaties met weinig licht te kunnen fotograferen. Er wordt verwacht dat de ‘normale’ iPhone 7 een single-lens camera krijgt.

dual lens iphone 7 plus

3.5mm oortjes ingang verdwijnt

Er komen veel geruchten en verhalen naar buiten over de verdwijning van de 3.5 millimeter ingang voor oortjes. Apple zou hiervoor in de plaats Bluetooth en Lightning oortjes gaan meeleveren met het nieuwe toestel. Het zal waarschijnlijk een van de twee worden. Welke het wordt is nog niet duidelijk maar zodra dit bekend is ben je bij ons op het goede adres voor het laatste iPhone 7 nieuws. De mogelijke reden voor verdwijning van de 3.5mm ingang is om plaats te maken voor een tweede speaker.

iphone 7 lightning apple oordopjes

A10 processor

Andere geruchten spreken over een nieuwe A10 processor voor de iPhone 7. Dit ligt zeker voor de hand omdat de iPhone 6s een A9 processor heeft en de iPhone 6 een A8 processor. De A10 processor zal gebruik maken van een geheugen dat zal starten bij 32 GB en wellicht dat de 256GB mogelijk ook te koop zal zijn.

Lees ook: 'Zowel reguliere iPhone 7 als iPhone 7 Plus komen met 256GB opslag'

iPhone 7 Apple event

Tot slot zal Apple naar alle verwachting de nieuwe iPhone in September gaan presenteren tijdens het jaarlijkse Apple Event. De exacte datum is nog niet bekend maar de voorverkoop zal starten rond 9 september. Eind September zal de nieuwste iPhone 7 en iPhone 7 Plus ook voor jou als eerste op iPhone.nl te bestellen zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.