Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een review van de iPhone 7 Plus. Nadat we vorige week de iPhone 7 uitvoerig hebben besproken is het nu de beurt aan de 7 plus. Welke verschillen zien we? Wat is er beter of juist niet? Is dit device zijn geld waard? Op dit soort vragen bieden wij het antwoord! We hebben de iPhone 7 Plus uitgebreid getest, gebruikt en daaropvolgend een review geschreven. 

Hardware 

De iPhone 7 Plus is natuurlijk de opvolger van de iPhone 6s plus en vanzelfsprekend waren mijn verwachtingen hoog! Vergeleken met zijn voorganger –  net als bij de iPhone 7 – is de behuizing vrijwel identiek. Je loopt dus tegen hetzelfde probleem aan als bij de iPhone 7; hij lijkt niet geheel nieuw. Jammer! Oke, hij ziet er misschien niet spectaculair uit maar het blijft een verschrikkelijk mooi toestel dat ongekend goed presteert. De prestaties bespreek ik later nog.  

Lees ook: Een uitgebreide review van de iPhone 7 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Design 

De waterdichte iPhone 7 plus is lichter dan zijn voorganger, 192 gram (6 plus) versus 188 gram. Apple heeft het voor elkaar gekregen om het device minder te laten wegen ondanks de zwaardere trilmotor, dit is onder andere gelukt door het verwijderen van de audiojack. Dat is dan ook meteen de grootste verandering in het design, het weglaten van de hoofdtelefoonuitgang.   

Als je de achterkant van de telefoon bekijkt vallen er twee dingen op. De antennelijnen die je op de iPhone 6s (plus) nog zo goed zag zijn nu weg en lopen mee in de rand. De andere grote verandering zijn de twee grote camera’s op de iPhone 7 plus. De afwerking is ook iets mooier, het loopt glooiend op waardoor het wat minder lijkt ui te steken. Waar je eerst 2 ledjes had naast de camera zijn het er nu 4!, zo heb je in donkere ruimtes nóg meer extra licht.  

Bekijk ook: Losse iPhone 7 Plus prijzen

Prijs 

Net als bij de vorige review (zie iPhone 7) heb ik de 32 gigabyte versie getest en ook deze telefoon is niet goedkoop. De iPhone 7 plus heeft een startprijs van 909 euro, de 128 GB en 256 GB versies zijn vanzelfsprekend nog duurder. In onderstaand overzicht zie je alle opties en prijzen op een rijtje.  

Let op: de review van de iPhone 7 Plus gaat verder onder de abonnementen vergelijker!

iPhone 7 Plus 32GB

iPhone 7 Plus 128GB

 iPhone 7 Plus 256GB

 

Scherm en geluid  

Scherm 

Jammer, nog geen OLEDscherm voor de iPhone 7 plus maar de alom bekende ips-lcd schermen die ook in de oudere iPhones werden gebruikt. De iPhone 7 plus beschikt over een geweldig mooi scherm van 5,5 inch met een resolutie van 1920x1080 pixels. Veel concurrenten hebben een hogere pixeldichtheid maar ikzelf merk het verschil niet. Ook dit device van Apple heeft 3D touch waar de meningen over verdeeld zijn.  

Geluid 

Ook bij de 7plus is de audiojack weg en ook hier voel ik niet direct de paniek toeslaan. Het tussenstukje is een goede middenweg tot het moment dat je compleet draadloos gaat. De iPhone 7 plus beschikt over stereoluidsprekers wat zorgt voor meer diepte dan bij monoluidsprekers. Het geluid wat uit de speakers komt heeft veel details maar kan soms een beetje schel klinken. Al met al is het gewoon prima om (korte) video’s te kijken zonder oordopjes. 

iphone 7 plus met airpods

Software 

A10 fusion chip 

Dat de prestaties van deze chip indrukwekkend te noemen zijn wisten we al van de iPhone 7. Maar de iPhone 7 Plus is uitgerust met nog meer werkgeheugen, dit is voor het eerst dat Apple zoiets doet bij het plus-model. Ik denk dat het toestel dit werkgeheugen nodig heeft om de extra camerafuncties goed te kunnen laten werken. Ook dit model maakt gebruik van energiezuinige kernen waardoor de accu duur omhoog gaat, hij houdt het zelfs een uur langer vol dan zijn voorganger.  

iOS 10 

Ook de iPhone 7 plus wordt standaard geleverd met iOS 10, gelukkig maar want wat een fantastisch besturingssysteem is dit. Op de iPhone 6s werkt iOS 10 nog prima maar de 7 modellen doen er echt een schepje bovenop. Ik heb nog niet meegemaakt dat ik ergens op moest wachten, laadtijden zijn extreem kort en alles werkt vloeiend. Uiteraard heb ik een aantal games gedownload maar ook dit werkte perfect, niets noemenswaardigs. Door het extra werkgeheugen kan de 7 plus nog meer apps ‘open laten’ maar ik – als amateurgebruiker – merk hier niet veel verschil in met bijvoorbeeld de 7 of een 6s plus.  

Lees ook: 10 redenen om iOS 10 te downloaden

Camera 

Zoals ik al eerder aangaf is het grootste verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus – behalve de grootte van het device – de camera. De iPhone 7 Plus heeft namelijk een dubbele camera - waarom twee hoor ik je denken - daar heeft Apple een goede reden voor. Je krijgt er dus een extra camera bij met een lagere brandpuntafstand. De tweede camera heeft – in tegenstelling tot de ander – geen optische beeldstabilisatie waardoor het minder licht opvang en minder goed werkt in ruimtes met weinig licht. Jammer. De resolutie is ook hetzelfde maar het diafragma is f/2.8 in plaats van f/1.8. Daarnaast heb je met de tweede camera 2x optische zoom en 10x software-matige-zoom.  

Oké, leuk allemaal maar wat is nou het voordeel? Als je gaat zoomen of foto’s met diepte-effect wilt maken kiest je iPhone automatisch welke camera het meest geschikt is. De iPhone 7 Plus maakt twee foto’s tegelijkertijd, legt ze over elkaar heen en kiest de beste optie. Het voelt dus aan als één camera, het enige wat je doet is scherpstellen en je mooiste momenten op de gevoelige plaat vast te leggen.  

iphone 7 plus camera

Batterij 

De accucapaciteit is verhoogd, zoals Apple ieder jaar beweert. Of het echt zo is? Dit moet je echt zelf ervaren. De iPhone 7 Plus schijnt wel een uur langer – dan zijn voorganger – mee te gaan bij intensief gebruik . Een mooie belofte maar dit verschilt echt in hoe jij je iPhone gebruikt. Laten we stellen dat je de iPhone 7 Plus – net als de iPhone 7 – gewoon een goede dag (intensief) kunt gebruiken. 

Samenvatting review iPhone 7 Plus

Al met al heeft Apple het voor elkaar gekregen om een fantastische telefoon op de markt te brengen. Jammer dat hij qua uiterlijk niet geheel vernieuwend is. Grote positieve punten zijn toch wel de verbeterde camera, accuduur en snelheid. Dat de iPhone 7 Plus waterdicht is, (30 minuten lang, niet dieper dan 1 meter) is natuurlijk prachtig. De prijs is hoog maar hier krijg je – zoals je gewend bent van Apple – een goed, degelijk en snel toestel voor.  

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer