Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Onze voorspellingen zijn uitgekomen; de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn veruit de meest gekochte smartphones van het eerste kwartaal van 2017. Op plek twee en drie kwamen telefoons van Oppo en Samsung.

iPhone 7 hoogste marktaandeel

De eerste prognoses voor de iPhone 7 waren echter minder rooskleurig. De iPhone zou namelijk, volgens verschillende onderzoeksbureau’s, te maken krijgen met tegenvallende verkoopcijfers. 

Nu de eerste verkoopcijfers binnen zijn van Strategy Analytics is het resultaat eigenlijk het tegenovergestelde. De iPhone 7 komt met ruime voorsprong binnen op plek 1 gevolgd door de iPhone 7 Plus op plek 2. Volgens Strategy Analytics is de iPhone 7 goed voor een marktaandeel van 6,1% van de totale telefoonmarkt. Dit komt neer op zo’n 21,5 miljoen verkochte iPhone 7 modellen in het eerste kwartaal. De iPhone 7 Plus was goed voor een marktaandeel van 4,9% wat neer komt op zo’n 17,4 miljoen 7 Plus modellen. De totale smartphone markt verkocht in het eerste kwartaal 353,3 miljoen smartphones in het eerste kwartaal van 2017. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2016 waarin er in het eerste kwartaal ‘maar’ 333,1 miljoen smartphones werden verscheept.

overzicht meest verkochte smartphone eerste kwartaal 2017

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Reactie van Apple

Apple heeft uiteraard ook gereageerd over het positieve marktaandeel van het nieuwste iPhone model. Zij gaven aan dat zijn in het eerste kwartaal van 2017 zo’n 50,7 miljoen iPhones verkocht hebben. Hierbij droeg de verkoop van de iPhone SE een groot aandeel in bij. Ook de wat oudere modellen zoals iPhone 6s (Plus) werden flink in de aanbieding gedaan en dit bracht flink wat geld in het laatje.

Marktaandeel van Samsung en Oppo

Samsung presteerde ook redelijk goed maar biedt voorlopig nog geen sterke concurrentie voor Apple. De Galaxy J3 en J5 verkochten het beste in het eerste kwartaal. Wie wel redelijk concurrentie biedt is het bedrijf; Oppo. Oppo produceert en levert het toestel de Oppo R9s. Dit model zorgde voor een marktaandeel van 2,5 procent in de smartphone markt. Wij kunnen ons voorstellen dat je denkt; Huh Oppo? Dit telefoonmerk is namelijk niet echt bekend in Europa. In China zijn de mensen razend enthousiast over de Oppo R9s. Met zijn optie voor twee simkaarten, goedkope 4G en vingerafdrukscanner ligt dit model goed in de (Aziatische) markt.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer