Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens een nieuw rapport van IHS zijn de productiekosten voor de iPhone 7 hoger dan bij vorige iPhones. Praktisch gezien betekent dat dat jij meer krijgt voor hetzelfde geld. Toch verdient Apple meer dan verwacht.

Productiekosten iPhone 7

Het officiële rapport van IHS laat de bouwkosten inclusief materiaalkosten zien. De basismaterialen die in een 32GB iPhone 7 gaan zijn $220.80. Deze iPhone 7 variant gaat voor $649 in de verkoop. Zoals je al merkt blijft er meer dan genoeg geld over voor Apple om winst te maken. De kosten van Research & Development, marketing en degelijke zijn hier nog niet bij inbegrepen.

IHS beweert dat de totale kosten van alle componenten hoger uitvallen voor de iPhone 7 dan voor de iPhone 6s. In totaal $36 hoger dan zijn voorganger. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij de nieuwere technologische onderdelen zoals de Taptic Engine, verbeterde camera en de verhoogde interne opslagruimte.

Volgens de analyse van IHS betaalt Apple zo’n 26 dollar voor de A10 Fushion Chip in de iPhone 7. De verbeterde camera’s kosten net geen 20 dollar voor de mobiele telefoon gigant. In de categorie van duurste onderdelen valt de display. Apple betaalt hier ongeveer 38 dollar voor het 4.7 inch grootte scherm. Wat ons opvalt zijn de lage kosten ($2.50) voor de 1960 mAH batterij.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Productiekosten iPhone 7 Plus

IHS is een onderzoeksbureau dat jaarlijks een check doet naar de productiekosten van verschillende mobiele telefoons. De analyse voor de iPhone 7 Plus is nog niet gepresenteerd maar zal sowieso hogere cijfers bevatten. Het 5.5 inch display is natuurlijk al groter en de dual-lens camera heeft ook een hoger prijskaartje dan de iPhone 7 camera. Volgens andere onderzoeksbureaus kost de dual-lens camera zo’n 40 dollar voor Apple.

Lees ook: Hoeveel zou een iPhone kosten als deze in Amerika geproduceerd zou worden?

Marge

Apple pakt zo’n 38% marge op de iPhone 7. Niet verkeerd voor een eindproduct van een bedrijf. De totale fabricagekosten komen uit op $220.80 voor de iPhone 7 maar dat zijn niet de totale kosten voor dit product. IHS geeft aan dat de verpakking, transportkosten, belastingen en marketingkosten niet mogen worden vergeten.

Al met al voorspelt IHS dat de totale winst die Apple heeft per iPhone 7 (Plus) minimaal rond de $250 per iPhone is. Opvallend is dat IHS zegt dat de totale kosten voor een flagship model iPhone 36 dollar lager liggen dan flagship modellen van Samsung.

Lees ook: Hoeveel kost het om een iPhone 6s te produceren?

128GB meer winst dan 32GB

De totale kosten van de 32 gigabyte en het 2GB RAM geheugen liggen totaal op $16.40 per iPhone. Opvallend is dat Apple meer winst haalt uit de 128GB iPhone 7 (Plus) dan uit het 32GB model. De upgrade van 32GB naar 128GB kost maar een paar dollar meer maar in de winkel vraagt Apple er $100 meer voor.

Buiten alle cijfers lijkt het erop dat Apple opnieuw een succesvol model op de markt heeft weten te brengen. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn op veel verschillende locaties al uitverkocht en de verkoop liep sneller dan verwacht. Bij ons zijn ze nog wel volop leverbaar. Gebruik hier onze handige prijsvergelijker.

Zie hieronder het volledige overzicht van de productiekosten van een iPhone 7:

iphone-7-productiekosten

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer