Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds de homeknop op de iPhone 7 en 7 Plus is veranderd naar een drukgevoelig knop kun je niet meer de iPhone resetten (soft reset) zoals je eerst gewend was. Zo kun je dit vanaf nu doen! 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 7 resetten (soft/hard reset)

De homeknop van de iPhone 7 en 7 Plus maakt gebruik van een sensor in plaats van een fysieke knop. Deze knop geeft lichte trillingen zodra je hem aanraakt. Dankzij de  interne ‘Taptic Engine’, die deze trillingen geeft, kon de iPhone waterdicht en stofdicht worden gemaakt. Met deze Taptic Engine voldoet de iPhone 7 (Plus) aan de laatste IP67 standaard om stof- en waterdicht te zijn.

Waarom kun je de iPhone 7 dan niet resetten zoals voorheen? Dat komt omdat de sensor in de homeknop alleen werkt als de iPhone actief is. Apple heeft daarom een compleet nieuwe manier om op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een hard reset uit te voeren:

  • Regeert jouw iPhone niet meer? Druk dan de onderste volumeknop in en tegelijkertijd de vergrendelknop (aan de andere kant van het toestel);
  • Houd ze allebei tegelijk voor zo’n 5 seconden vast totdat het scherm zwart wordt;
  • Laat de beide knoppen los zodra het Apple logo in het scherm verschijnt.

Het is even wennen aan de nieuwe homeknop maar het neemt ook talloze handige functies met zich mee. De nieuwe Taptic Engine biedt nieuwe trillingen in iOS 10 wanneer je bijvoorbeeld de trilschakelaar aan de zijkant omzet of als je een notificatie krijgt.

Lees ook: De goedkoopste iPhone 7 abonnementen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer