Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een review van de iPhone 7! Jullie waren benieuwd naar onze ervaring met het nieuwe paradepaardje van Apple; de iPhone 7. Daarom hebben wij hem voor jullie getest, volop gebruikt en daaropvolgend een review geschreven. 

Hardware

Als opvolger van de iPhone 6s had ik eerlijk gezegd wel wat meer verwacht. De behuizing is vrijwel identiek en daarom lijkt hij op het eerste oog niet direct nieuw. Helaas, want hoewel er niets mis is met de behuizing, hebben veel concurrenten tegenwoordig een soortgelijke degelijke behuizing. Jammer dat het OLED scherm nog niet wordt gebruikt, gelukkig is er intern wel veel verbetert! Later zal ik verder ingaan op de prestaties.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Design

Wat ik persoonlijk erg mooi vind is dat de achterkant van de behuizing in 1 kleur is. Zelf gebruik ik de zwarte iPhone 7 32gb en het matzwarte design spreekt mij heel erg aan. Wat direct opvalt is dat de audiojack is verwijdert, daardoor is de iPhone 7 iets dunner dan zijn voorganger. Qua grootte vind ik het oke, dit formaat was ik al gewend van de iPhone 6s dus daar verandert niets aan. Wat voor mij het model mooier maakt dan zijn voorganger is de nieuwe homebutton, dit is geen knop meer maar een sensor waardoor het opgaat in het geheel. Allergrootste voordeel, daar ben ik echt blij mee, is dat de iPhone 7 waterdicht is. En geloof me, dit is echt zo! We hebben het getest door de iPhone 7 voor 30 minuten in een bak met water te leggen. Resultaat? Even afdrogen en hij werkt weer prima!

Lees ook: Overleeft de iPhone 7 een nacht in cola in de diepvries?

Prijs

Zoals – bijna – alle toestellen van Apple is de iPhone 7 niet goedkoop. Met een startprijs van 749 euro voor de 32gb versie kan je zeggen dat het aan de prijzige kant is. De 128gb en 256gb versies kosten respectievelijk €879,- en €1129,-. Zorg dus dat je een zak geld meeneemt als je veel gigabytes wilt! In onderstaand overzicht zie je overzichtelijk op een rijtje wat de voordeligste losse iPhone 7 toestellen zijn. Doe er je voordeel mee!

iPhone 7 32GB

iPhone 7 128GB

iPhone 7 256 GB

 

Scherm en geluid

Scherm

De iPhone 7 beschikt over een geweldig mooi scherm van 4,7 inch. Een zeer hoge pixel resolutie van 1134 x 750 zorgt voor haarscherp beeld. Dit scherm beschikt– net als bij de iPhone 6s – over 3D touch. Zelf gebruik ik 3D touch zelden tot nooit maar ik hoor vrienden er wel veel over. De meningen over deze feature zijn dus verdeelt.

Geluid

De audiojack is weg, paniek! Nou… dat vind ik niet. Je krijgt er standaard een tussenstukje bij geleverd waardoor je je oude apparatuur nog kunt aansluiten. De reden dat Apple dit heeft verwijdert in de iPhone 7 is omdat zij geloven in een draadloze toekomst. Daarbij komend voordeel is dat er nu meer ruimte is voor de sterkere trilmotor, accu en andere hardware. Er is veel kritiek op het weglaten van de audiojack, ikzelf vind het niet zo storend en het toont weer eens aan dat Apple vooruit loopt op de rest! Want, zeg nou zelf, draadloos is de toekomst!

Muziek luisteren zonder oordopjes? Dat kan nu beter dan ooit tevoren, Apple heeft er namelijk voor het eerst voor gekozen om stereoluidsprekers in de iPhone te plaatsen. Eerlijk is eerlijk, het klinkt soms een beetje schel maar je hoort wel veel meer detail dan voorheen.

Zie ook: Accessoires voor de iPhone 7

iphone 7 airpods

Software

A10 fusion chip

De prestaties van deze chip zijn echt indrukwekkend te noemen. Deze chip bestaat uit 2 snelle en 2 energiezuinige kernen en blaast de concurrentie echt helemaal omver! Hij is echt belachelijk snel, veel sneller dan ik gewend ben. Doordat de iPhone 7 ook vaak gebruik maakt van de energiezuinige kernen, in rust en voor lichte taken, gaat de accu langer mee. Voordeel dus! Het enige nadeel is dat het laden soms wat lang kan duren.

iOs 10

De iPhone 7 wordt standaard geleverd met iOs 10. Wat een geweldig besturingssysteem is dit toch! Het is de grootste update ooit en zorgt ervoor dat iOs nog krachtiger wordt in al zijn eenvoud. Het vergrendelscherm is aangepast, de widgets gewijzigd en de meldingen interactief. Daarnaast is het uiterlijk van de Apple-apps vernieuwd en dan met name in de berichten en foto’s-App zijn er veel functies toegevoegd. Functies die in iOs 9.3 werden toegevoegd – zoals Nightshift – zijn natuurlijk gebleven!

Camera

De iPhone 7 beschikt over een 12 megapixelcamera met een standaard 24mm-groothoeklens met optische beeldstabilisatie. Met een diafragma van f/1.8 is de lichtopbrengst een stuk hoger dan bij de iPhone 6s (f/2.2). De sensorgrootte is wel gelijk gebleven met 1/3,06’’, dat is iets kleiner dan die bij concurrenten. Oke, leuk al die termen maar wat houdt het in? Kortgezegd zorgt het voor prachtige foto’s en video’s waar je als (amateur)fotograaf gewoon goed mee uit de voeten kunt!

Lees ook: Een uitgebreide review van de iPhone SE

camera iphone 7

Batterij

Apple claimt dat de iPhone 7 vergeleken met de iPhone 6s plus 2 uur langer meegaat. Dit zou komen door alle batterij besparende maatregelen die ze hebben genomen. Of dit klopt? Ik twijfel. Apple beweert dat je 20 uur lang draadloos muziek kunt afspelen of 14 uur kunt bellen. Ze zijn een beetje vaag met betrekking tot intensief internetten, appen, etc. Laten we stellen dat je er gewoon een goede dag (intensief) gebruik van kunt maken (07.00 uur – 23.00 uur), dan doe ik hem vaak toch alweer in de lader.

batterijduur iphone 7

Samenvatting

Als opvolger van de iPhone 6s verwachtte ik er heel van. De 6s zag ik echt als tussenmodel dus ik was helemaal klaar voor de 7. Jammer dat de behuizing dan vrijwel identiek is omdat hij daardoor in eerste instantie niet super nieuw lijkt. Gelukkig is er nog heel veel positiefs te melden, zo zijn ze accuduur, camerakwaliteit en snelheid heel erg sterk verbetert. Dat hij nu ook nog eens waterdicht is en stereoluidsprekers heeft maakt het plaatje enigszins compleet. De prijs is hoog maar hier krijg je wel een zeer snel en degelijk toestel voor, zoals we gewend zijn van Apple.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer