Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er is weer een nieuw iPhone 8 concept verschenen. Wederom zijn er weer een aantal interessante features te ontdekken. Wat dacht je van een dubbele frontcamera en compleet vernieuwde statusbalk?

 

iPhone 8 krijgt Touch ID, maar waar?

Met de komst van een compleet nieuw design, dienen de ontwerpers en ontwikkelaars bij Apple een aantal belangrijke keuzes te maken. Met een voorkant, dat bijna volledig uit een OLED-display bestaat, verandert er namelijk ook een hoop op het gebied van gebruiksgemak en user experience. Neem bijvoorbeeld het verdwijnen van een home-knop. Vanuit een design oogpunt een makkelijke keuze met een prachtig resultaat en een flink stuk extra ruimte voor het scherm. Met het oog op gebruiksgemak en de beschikbare technologie is de verdwijning van de homebutton echter een flink hoofdpijn dossier. Een Touch ID scanner onder het scherm lijkt namelijk met de beperkte tijd, vrijwel onmogelijk. Het nieuwe iPhone 8 concept van Forbes toont een andere oplossing: een grotere vergrendelknop mét Touch ID.

Vergelijk zelf: iPhone 8 met abonnement / iPhone 8 losse toestellen

Vernieuwde statusbalk en dubbele frontcamera

Binnen het concept van Forbes vallen meer zaken op: de dubbele frontcamera en vernieuwde statusbalk. Een dubbele frontcamera zal een flinke hap uit de bovenkant het scherm nemen, maar door de statusbalk diepzwart te houden en altijd in het display te verwerken, zullen de camera’s er in wegvallen. Zeker met de komst van een OLED-scherm zal het zwart nog zwarter zijn dan we al gewend zijn bij Apple’s Retina-display.

Lees ook: iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning in plaats van Touch ID

iPhone 8 concept in lijn met iOS 11 update

In het concept dat Forbes met de wereld deelde kunnen we goed zien hoe de statusbalk inclusief de dubbele camera volledig in het design kunnen verdwijnen. Met de hints die we uit iOS 11 kunnen halen, kunnen met veel vertrouwen melden dat dit concept een realistisch beeld geeft van wat het design van de iPhone 8 / iPhone 8 Plus zou kunnen worden. Zo sluit de statusbalk perfect aan bij de updates die binnen iOS 11 zullen plaatsvinden. Zo zal de balk naadloos aansluiten bij het nieuwe design van Apple Music.

Lees ook: 10 voorspellingen over de iPhone 8 en 7s

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.