Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 8 is het nieuwste model uit de normale series, de iPhone X is namelijk een special edition. Wie naar de iPhone 8 kijkt merkt al snel op dat deze in twee varianten verkrijgbaar is, de gewone 8 en de 8 Plus. Zijn er grote verschillen tussen beide toestellen? We hebben een mooie vergelijking tussen deze twee gemaakt.

Groot, groter, grootst

Liever een klein of groot toestel? De 8 Plus is beduidend groter en zwaarder dan de gewone iPhone 8. Waar de 8 uitkomt op 148 gram weegt de 8 Plus maar liefst 202 gram. Ook is het Plus model een stuk groter, zo is deze ruim 20 mm langer en bijna 11 mm breder. Een groot toestel heeft natuurlijk allerlei voordelen zoals een duidelijk beeld, geschikt voor het afspelen van video's. Ook kun je wat eenvoudiger navigeren. Je moet dit grote model echter wel kwijt kunnen in je broekzak of handtas.

Het schermdiagonaal is bij de 8 Plus logischerwijs groter. Deze bedraagt 5,5 inch, en het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een prachtige afmeting voor het afspelen van de leukste filmpjes, bijvoorbeeld via de Videoland- of Netflix app.

iPhone 8 Plus heeft een betere camera

Opvallend is de sterk verbeterde camera op de iPhone 8 Plus. Deze beschikt over een dubbele camera en telelens. Met een optische zoom en tot 10 x digitale zoom maak je met dit toestel de mooiste foto’s. Dankzij de dubbele camera zijn alle foto’s voorzien van scherptediepte. Gebruik je de camera niet zoveel of hecht je geen waarde aan goede foto’s, dan is de gewone iPhone 8 een goedkopere keuze.

Alle informatie en details over de iPhone 8

Alle informatie en details over de iPhone 8 Plus

Prijs-kwaliteitverhouding

De iPhone van Apple is een goed label, daar kan niemand omheen. Uit verschillende testen komt de iPhone regelmatig als beste naar boven. Dit is te merken aan de prestaties van iPhone toestellen, die in vergelijking met andere merken vele malen beter is. Aan deze uitstekende toestellen hangt uiteraard wel een prijskaartje...

De iPhone 8 van 64GB is op dit moment te krijgen voor een bedrag van €725,- (bij Belsimpel) terwijl het model met 256GB nu zo'n €870 euro kost. Ga je voor de iPhone 8 Plus 64GB, dan betaal je nu (maart 2018) zo'n 130 euro meer dan voor de iPhone 8 64GB. Van alle 8 en 8 Plus toestellen en varianten is de iPhone 8 Plus 256GB uiteraard nog steeds het meest aan de prijs; deze kun je op dit moment kopen voor rond de 1.020 euro. Op zich is het prijsverschil tussen de 8 en 8 Plus toestellen dus niet zo heel groot, maar de kwaliteit (of beter gezegd wat je er voor krijgt) natuurlijk wel. Lees de informatiepagina's over beide modellen op onze website voor alle verschillen en details (de links naar deze pagina's vind je hierboven in dit artikel).

iPhone 8 kopen met abonnement

iPhone 8 kopen als los toestel

iPhone 8 Plus kopen met abonnement

iPhone 8 Plus kopen als los toestel

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer