Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Door de HomePod firmware lek krijgen we een kijkje in de nieuwe iPhone 8. Of de lek opzettelijk is geweest of niet, een beetje extra speculeren kan nooit kwaad.

Goed om in gedachten te houden is dat de software van de HomePod inderdaad informatie over andere iPhone toestellen bevat. Het is echter de vraag hoe betrouwbaar de informatie omtrent de iPhone 8 is. Er kan nog heel veel veranderen en het kan zijn dat sommige functies alsnog komen te vervallen. Dat neemt niet weg, dat het wel hartstikke leuk is om te kijken, te leren en vooral heel veel te speculeren.

Lees ook: iOS 11: Video opname pauzeren en herstarten

Geen notificatie geluiden meer wanneer je naar je scherm kijkt

Het eerste inzicht dat we met je delen is een ware uitkomst. Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte dat de iPhone 8 geen notificatie geluiden geeft wanneer je naar je scherm kijkt. Dit klinkt heel logisch, maar is op dit moment nog niet mogelijk bij eerdere toestellen van Apple. Als het aan de iPhone 8 ligt hoef je in de toekomst dus niet meer onnodig het notificatie geluid te horen, terwijl je al naar je scherm aan het koekeloeren bent.

Tip: Vergelijk iPhone 8 toestellen op prijs

iPhone krijgt hogere pixeldichtheid

De iPhone 8 zal worden voorzien van een scherm met een resolutie van 2346 x 1125 pixels. Verder verraad de HomePod lek dat het scherm, diagonaal gemeten, 5,15-inch zal zijn. Hierdoor zal het scherm kleiner zijn de dan de eerder voorspelde 5,8-inch en dus ook kleiner uitvallen dan het scherm van de iPhone 7 Plus. Berekeningen wijzen er echter wel op dat er een hogere pixeldichtheid zal zijn van 521 ppi.

Lees ook: Ook Samsung maakt zich klaar voor de iPhone 8 lancering

Niet alle Apple-kenners zijn het met de bovengenoemde ontdekking eens. Zo meent John Gruber dat 462 ppi een diagonaal van 5,8-inch is. We kunnen beide meningen dus maar beter met een korreltje zout nemen en de voorzichtig concluderen dat de iPhone 8 in ieder geval van een hogere pixeldichtheid zal worden voorzien.

Tot slot zijn er in de HomePod firmware ook aanwijzingen gevonden van een verbeterde camera met nieuwe functies. Zo zal de frontcamera van de iPhone 8 ook 4K kunnen filmen.

Tip: iPhone 8 toestellen met abonnement - vergelijk alle prijzen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.