Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone X mag dan het bestverkochte model zijn, het is niet gelijk de populairste smartphone. In de Verenigde Staten zijn ze helemaal weg van de iPhone 8, aldus marktanalysebureau CRIP.

Hierbij is gekeken naar de verkoopcijfers van januari tot maart 2018. Van alle iPhone verkopen was de iPhone 8 goed voor ruim 23%. Dit werd op de voet gevolgd door de iPhone 8 Plus, die ruim 21% wist binnen te halen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone X versus iPhone 8, welke verkoopt echt beter?

Uit een eerder onderzoek is gebleken dat de iPhone X voor de meeste winst zorgt. Dit heeft echter niet met het aantal verkochte toestellen maar vooral met de hoge verkoopprijs te maken. De iPhone X gaat voor een vanaf prijs van €1100 over de toonbank. Apple erkent dat de verkoop van de iPhone X in absolute aantallen tegenvalt. Kijken we naar procenten, dan maakt het X model voor 16% deel uit van de totale iPhone verkopen.

We moeten hieruit concluderen dat de iPhone 8 toch het populairste Apple model blijft. Ook oudere modellen doen het nog steeds erg goed. De iPhone 7 en 7 Plus hadden gezamenlijk een verkoopaandeel van ruim 20%. Helemaal niet verkeerd, omdat deze twee toestellen in 2017 het best verkocht werden. Ook de 6s en 6s plus blijven populair, zowel in de Verenigde Staten als binnen Europa. Overigens blijken iPhone toestellen ook onder jongeren veel populairder te zijn. Zo geeft meer dan de helft van de jongeren aan dat ze in het bezit zijn van een iPhone of deze binnenkort willen aanschaffen. Android toestellen blijven op alle gebieden ver achter.

Budget iPhone toestellen

De iPhone SE staat bekend om zijn vriendelijke prijs. Dit kleinste toestel van Apple had een verkoopaandeel van 8%. Volgens de laatste geruchten komt de iPhone SE 2 in mei of juni 2018 op de markt. Mogelijk gaat dit budgetvriendelijke toestel het veel beter doen, mede dankzij de interessante specificaties. Zo zal deze kleine smartphone zeer waarschijnlijk voorzien zijn van de krachtige A10 fusion chip, die ruim 40% sneller is dan zijn voorganger. Ook wordt het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en bestaat het vermoeden dat deze draadloos kan worden opgeladen. Met betrekking tot de verkoopcijfers van losse iPhone SE 2 toestellen zullen we nog een jaartje moeten wachten.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer