Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 8-camera zal, als het aan de codes ligt, niet alleen je gezicht herkennen, maar ook helpen bij het maken van mooiere foto’s.

Met behulp van gelekte codes kunnen we letterlijk en figuurlijk een kijkje in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus krijgen. Voor de meeste mensen onder ons zijn de codes onleesbaar, maar gelukkig zijn er genoeg ontwikkelaars die de vertaalslag voor ons kunnen maken. Dit keer verraad de software een aantal interessante feiten omtrent de iPhone 8-camera.

Tip: Vergelijk alle iPhone 8 toestellen op prijs

Dankzij de door Apple gepubliceerde Homepod-software kunnen ontwikkelaars en codekrakers interessante feiten ontdekken over de iPhone 8. Zo dook ontwikkelaar Guilherme Rambo diep de firmware in en ontdekte zo verwijzingen naar de iPhone 8 camera. Juist bij deze nieuwe iPhone is informatie omtrent de camera interessant, want voor het eerst zal Apple overstappen naar gezichtsherkenning in plaats van Touch-ID.

In de code ontdekte Rambo onder andere dat de gezichtsherkenning ook toegepast zal worden bij Apple Pay. Voor de betaling afgerond kan worden, scant de camera je gezicht. Gek genoeg moet je nog wel je vinger op het scherm leggen, ondanks het ontbreken van de vingerafdrukscanner. Met de veelzeggende termen ‘passbook.payment.contactlessinterface’ en ‘pearl.field-detect’ verwijst de code hiernaar. Met dit in gedachte kunnen we ons goed voorstellen dat de iPhone 8 naar alle waarschijnlijkheid ook via gezichtsherkenning ontgrendeld zou kunnen worden.  Voor het ontgrendelen van je iPhone met je frontcamera heeft Apple de term Pearl-ID bedacht. Uiteraard kan deze term nog vervangen worden. Met de meer uitgebreide informatie omtrent gezichtsherkenning, is er weer extra bewijs dat Touch-ID officieel van de baan is.

Lees ook: "iPhone 8 verschijnt in nieuwe kleur en tegelijkertijd met iPhone 7s en 7s Plus"

Met een zogenaamde SmartCam techniek zal het voor de camera ook mogelijk worden om naast gezichten ook personen, huisdieren en specifieke situaties te herkennen. Zo past de camera automatisch instellingen aan voor documenten, qr-codes en verschillende landschappen en situaties.

Door de SmartCam ben je dus verzekerd van een goed plaatje, omdat de camera zich zelfstandig op de situatie aanpast. Zo heb je dus binnen een handomdraai een mooie foto van dat ene concert, zonder dat je eerst zelf aan de instellingen moet rommelen.

Tip: alle iPhone toestellen met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.