Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Houd je vast want Apple is waarschijnlijk van plan om de iconische homebutton te verwijderen. In plaats hiervan zou er een ingebouwde Touch ID vingerprintsensor ontwikkelt worden voor de iPhone 8.

Ultrasoon geluidspatent voor iPhone 8

Een nieuw aangevraagde patent, ontdekt door AppleInsider, laat zien dat Apple bezig is om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de vingersensor te verwerken in het scherm zelf. Met dit gegeven zou je kunnen concluderen dat de iPhone 8 wellicht al zonder homeknop wordt geleverd.

De tekeningen van het patent laten zien dat er ultrasoon geluid gebruikt wordt om een vingerafdruk af te lezen. Het ultrasoon geluid gaat dwars door het scherm heen en weerkaatsen op jouw vingerafdruk terug naar de sensoren. Op deze manier herkent de iPhone (8) de vingerafdruk.

Zoals met zoveel patenten is het nog maar de vraag of de nieuwe features worden verwerkt in de toekomstige producten van Apple. Soms kunnen zulke technologieën nog niet op grotere schaal geproduceerd worden.

Gerucht: Nieuwe iPhones krijgen iris scanner beveiliging in 2018

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 8 geruchten

De timing van het patent is meer dan toevallig omdat de iPhone 8 naar alle waarschijnlijkheid een OLED scherm zal krijgen. Volgens de laatste geruchten van KGI krijgt de 2017 iPhone een 5-inch scherm dat past in het 4.7-inch scherm van de iPhone 7. Rond september 2017 weten we meer zodra Apple de nieuwe iPhone zal gaan presenteren.

Lees hier meer iPhone 8 nieuws

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.