Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 8 is nog steeds één van de populairste Apple smartphones. Een iPhone 8 los toestel nieuw kopen of refurbished: waar moet je opletten? Bekijk de belangrijkste specificaties en aanschafprijs. Je ontvangt tips over de aankoop van een los toestel zonder abonnement.

IPhone 8 specificaties en prestaties

De Apple iPhone 8 is in september 2017 uitgebracht. Deze is nog steeds enorm populair. Het toestel heeft een 4,7 inch scherm met een schermresolutie van 750 x 1334 pixels. Met een hoogte van 138 mm is dit een toestel in een handzaam formaat. De stevige behuizing is stof- en waterdicht tot 1 meter diepte (onder water).

Wat kun je nog meer van dit toestel verwachten? Het wordt aangedreven door een Apple A11 Bionic chip met 2gb RAM geheugen. Dit lijkt misschien weinig, toch presteert deze smartphone uitstekend. Uit verschillende testen blijkt dat de iPhone 8 het beter doet dan de bekende HTC U11+ of Huawei P20.

Het toestel ondersteunt snelladen en Qi draadloos opladen. Deze smartphone is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en rood.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone 8 los toestel nieuw

Wanneer kiezen voor een iPhone 8 los toestel nieuw? Dit is in de volgende situaties zeker aan te raden:

  • Je hebt al een telefoonabonnement en wilt niet overstappen
  • Met een nieuw toestel ben je verzekerd van garantie

Omdat dit model uit 2017 komt, is het ondertussen ook goedkoper geprijsd. Dit maakt deze Apple smartphone een stuk aantrekkelijker.

Refurbished iPhone 8 kopen

Naast een gloednieuwe iPhone 8 heb je ook de keuze uit een refurbished toestel. Wat houdt dit precies in? Bij een refurbished smartphone gaat het om een gebruikt toestel. Deze is bijvoorbeeld via een ruilactie weer bij de winkelier of reseller terecht gekomen. Deze zorgt ervoor dat de iPhone geheel wordt nagekeken en eventueel voorzien van nieuwe onderdelen. Je hebt bij een refurbished smartphone vaak recht op een bepaalde garantietermijn.

Los toestel nieuw zonder abonnement: waarop letten?

Bij de iPhone 8 los nieuw moet je goed opletten of het wel echt om een los toestel gaat. Soms wordt deze in combinatie met een abonnement aangeboden. Je sluit dan een telefoonabonnement voor één of twee jaar af. Dit is natuurlijk geen probleem wanneer je toch al een telefoonabonnement wil. Zit je hier echter niet op te wachten, kijk dan alleen naar losse toestellen. Deze herken je vaak al aan de prijs: je betaalt het bedrag in een keer. Bij een abonnement zit de aankoopsom bij de maandfacturen in begrijpen. Hieronder 3 tips met betrekking tot de aanschaf van een nieuwe iPhone.

Tip 1: de aanschafprijs

Misschien wel de belangrijkste tip, omdat je hier veel geld mee kunt besparen. Het is belangrijk om losse iPhone toestellen goed met elkaar te vergelijken. Hierbij krijg je een duidelijk overzicht van alle aanbieders. Toch zit er een addertje onder het gras: het geheugen. De iPhone 8 is namelijk verkrijgbaar met een intern geheugen van 64 tot 256gb. Hoe meer geheugen, hoe hoger de aanschafprijs. Over het algemeen is de iPhone 8 Red duurder geprijsd. Dit komt omdat deze onder product Red valt: een gedeelte van de opbrengst gaat naar Global fund.

Tip 2: nieuw of refurbished

Ga je voor een nieuw of refurbished toestel? Dit maakt wel degelijk verschil. Een nieuw toestel komt rechtstreeks van de fabrikant. Deze bevat geen vervangende onderdelen of gebruikerssporen. Een refurbished toestel heeft dit mogelijk wel. Toch is deze laatste een stuk voordeliger geprijsd. Bovendien gaat een refurbished iPhone best nog lang mee.

Tip 3: levertijd en garantievoorwaarden

Hoe lang duurt het voor je jouw nieuwe iPhone hebt? Let goed op de levertijd. De meeste aanbieders leveren jouw toestel binnen enkele dagen. Ga je voor een refurbished smartphone, dan kan het misschien iets langer duren. Bijvoorbeeld wanneer de aanbieder weinig voorraad heeft. Bekijk ook de garantievoorwaarden. Over het algemeen staat hier niets vreemds in, maar het kan wel eens afwijken. Bijvoorbeeld dat je extra lang of juist korter (refurbished) garantie krijgt.

Een iPhone 8 als los toestel kopen? Begin direct met vergelijken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer