Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Zowel uiterlijk als onder de motorkap zijn er een aantal duidelijke verschillen: de iPhone 8 Plus en iPhone XS Max. Maar welke is nu echt beter? We hebben deze twee Apple smartphones naast elkaar gelegd en goed met elkaar vergeleken. Lees alles over de behuizing, processor, camera's en nog veel meer.

Even voorstellen: iPhone 8 Plus en XS Max

De Apple iPhone 8 Plus is in september 2017 uitgebracht. Dit gebeurde tegelijk met de iPhone 8. De nieuwere iPhone XS Max kwam een jaar later uit, namelijk in september 2018. Apple bracht toen ook de iPhone XS en Xr op de markt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het design van deze smartphones

Laten we beginnen met de uiterlijke verschillen tussen de iPhone 8 Plus en XS Max. De XS Max heeft een 6,5 inch-scherm en is hiermee 1 inch groter dan de 8 Plus. Toch is de afmeting van de behuizing van de XS vrijwel gelijk aan die van de 8 Plus. Dit heeft Apple gedaan door voor een schermvullende voorkant te kiezen. Hierdoor ontbreekt de homeknop, iets dat bij de 8 Plus wél aanwezig is. Een beetje onhandig met de smartphone? De 8 Plus heeft een aluminium frame en is ip67 stof/ waterbestendig. De XS Max heeft een roestvrij stalen frame en is maar liefst ip68 gecertificeerd.

Over het Oled scherm van de XS Max zijn we zeer te spreken. De mooie kleuren en het perfecte contrast kunnen niet tippen aan het lcd-scherm van de 8 Plus.

Processor en prestaties

Nog meer verschillen tussen de iPhone 8 Plus en XS Max: de processor. Bij de 8 Plus vinden we een Apple A11 Bionic hexa-core processor. De Max is uitgerust met een Apple A12 Bionic hexa-core processor. Het verschil tussen beiden? De prestaties! De A12 Bionic chip is krachtiger en sneller dan zijn voorganger. Bovendien is deze ook nog eens een stuk zuiniger. De 4 kernen verbruiken samen 50% minder energie. Dit zie je direct terug in de accuduur.

Maak je over het besturingssysteem geen zorgen: ondanks dat de 8 Plus op iOS 11 draait, is dit up te graden naar iOS 12. De Max draait hier standaard al op.

Camera's en extra's

Hou je van een goede fotokwaliteit, dan zit je bij beide iPhones altijd goed. Ze hebben een dubbele 12 megapixel camera met 2 x optische zoom. Dit zorgt voor prachtige fotoresultaten. De selfiecamera heeft een resolutie van 7mp. Prima voor het maken van de leukste selfies. Maak ook eens gebruik van de uitgebreide portretmodus. Wil je echt een verschil in camera’s zien, dat vind je deze bij de Max. Dankzij super HDR heeft de camera van dit toestel een betere beeldverwerking.

Deze iPhone werkt met Face ID, de meest moderne manier van ontgrendelen. Op een iPhone 8 Plus vind je Touch ID, de bekende vingerafdruksensor.

De overeenkomsten tussen de iPhone XS Max en iPhone 8 Plus

Zijn er nog overeenkomsten tussen deze twee Apple smartphones? Dat zijn in ieder geval de dual 12mp camera en 7mp selfiecamera. Daarnaast vind je op beide smartphones stereoluidsprekers en de mogelijkheid tot snel opladen van de batterij. Ook Qi draadloos opladen is ingebouwd.

Conclusie: krachtige smartphones tegen een goede prijs

Beide smartphone stralen kracht uit. De 8 Plus is voordeliger geprijsd en hierdoor een uitstekende keuze. Ga je voor betere prestaties, een betere camera en een levensecht beeld, dan kom je bij de iPhone XS Max uit. Op het gebied van aanschafprijs betreft het verschil tussen deze twee ongeveer €300 tot €500.

> Vergelijk abonnementen met iPhone 8 Plus

> Vergelijk abonnementen met iPhone XS Max

> Vergelijk losse iPhone 8 Plus toestellen

> Vergelijk losse iPhone XS Max toestellen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer