Back to Top

De productie van de iPhone 8 is een stuk verminderd door de populariteit van zijn broers de iPhone 8 Plus en iPhone X. Een van de hoofdredenen is dat deze iPhones meer te bieden hebben ten opzichte van de iPhone 8.

iPhone 8 productie verminderd

De betrouwbare Apple analist Apple beweert dat de iPhone 8 productie tot wel 50 á 60 procent minder wordt ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Afgelopen kwartaal werden er 6,3 miljoen iPhone 8 Plus toestellen verscheept tegenover 5,4 miljoen iPhone 8 toestellen. In zijn laatste onderzoeksrapport schrijft Kuo dat de vraag naar de iPhone 8 gewoon minder is dan naar de andere iPhone-modellen. Hierdoor wordt de productie teruggeschroefd in de laatste maanden van 2017. 

iPhone 8 Plus kleuren

iPhone 8 Plus onwijs populair

Daarentegen kent de iPhone 8 Plus een vliegende start qua verkoopcijfers. Dit erkent Apple CEO Tim Cook ook en hij beweert zelfs dat dit Plus-model de beste start kent van alle iPhone Plus-modellen tot nu toe. ‘Dit komt voor ons ook als een verrassing’, aldus Cook. 

Lees ook: iPhone 8 vs. iPhone X

De toekomst voor de iPhone X ziet er ook rooskleurig uit volgens Kuo. Uit zijn rapport voorspelt hij dat de vraag naar het 10-jarig jubileum model voorlopig aanhoudt en dat de productie met zo’n 45 procent zal stijgen in het volgende kwartaal. Dit zal wel moeten aangezien de iPhone X op dit moment slecht leverbaar is met een levertijd van een aantal weken. Bekijk hier de meest actuele losse iPhone X prijzen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.