Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is er storm opkomst? Nope. Als het aan de analisten van Morgan Stanley ligt, rijzen de verkoopcijfers van Apple straks de pan uit. 

De nieuwste iPhone 8 (of wordt het toch de iPhone Edition?) verschijnt pas in september, maar de hype is nu al compleet. Speculaties en geruchten vliegen in het rond: van OLED displays tot een 3D-camera, de geruchtenmachine draait overuren. Door deze spanning rondom de iPhone 8, stijgt ook de spanning onder beleggers en analisten. De jubileumeditie moet de kroon zijn op het 10 jarig bestaan van Apple’s iPhone. Met een edge-to-edge display en een betere accu lijkt de iPhone 8 een iPhone met bruisende nieuwe functies te worden.

Lees ook: iPhone 8 wordt nostalgisch

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Supercycle

Onder analisten en beleggers stijgt de spanning. Gaat de nieuwe iPhone voor een waar “supercycle” effect zorgen? Na de release van de iPhone 6 en 6 Plus in 2014 stegen de aandelen van Apple al met 50 procent. Nu met de komst van een meer revolutionair model verwachten kenners, waaronder Morgan Stanley, een flinke stijging van de aandelenkoers. Als de schattingen van Morgan Stanley werkelijkheid worden kunnen aandeelhouders een stijging van ruim 60 dollar per aandeel verwachten.

Lees ook: Concept: Zo ziet de iPhone 8 eruit met augmented reality (AR)

225 miljoen 

Wat houdt een “supercycle” effect eigenlijk precies in? Hier komt het antwoord op je brandende vraag: een “supercycle” effect ontstaat wanneer extreem veel mensen tegelijk updaten naar een nieuw toestel. Volgens analisten zitten er voor Apple verkoopcijfers van 225 miljoen stuks aan te komen. Voorgaande jaren gingen er per jaar ongeveer 160 miljoen iPhones over de toonbank. Je zou dus kunnen stellen dat er een flinke toename in verkopen zal ontstaan. Oorzaken zijn onder andere te vinden in de nieuwe technologie die toegepast zal worden in de iPhone 8. Daarbij zijn er veel mensen in de markt die opzoek zijn naar een nieuw toestel. 1 en 1 is in dit geval 225 miljoen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.