Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

IPhone aansluiten op pc en MacBook is handig wanneer je foto’s of bestanden wilt overzetten. Je iPhone aansluiten op tv? Ga van klein naar groot scherm en stream video’s of kijk naar Netflix. Lees onze duidelijke handleidingen en praktische tips.

IPhone aansluiten op pc

Met een pc bedoelen we een Windows desktop pc. Je kunt de iPhone heel makkelijk met de pc verbinden. Dit doe je met behulp van de witte usb-kabel. Het is handig wanneer iTunes op de computer staat. Zo kun je films en muziek, foto’s en apps overzetten. Open hiervoor iTunes op de computer en sluit de iPhone via de usb-kabel met de computer aan. Binnen iTunes verschijnt de iPhone vanzelf.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Aansluiten op een Mac

De iPhone aansluiten op Mac werkt precies hetzelfde. De Mac is een desktop computer of laptop van het merk Apple. Voordeel hiervan is dat deze eenvoudig synchroniseert met de iPhone. IPhone aansluiten op Mac doe je met de bijgeleverde usb-kabel. Ook nu zie je de smartphone binnen iTunes verschijnen.

Synchroniseren via wifi

Je kunt je iPhone of iPad synchroniseren via wifi. Hierdoor hoef je de smartphone niet aan de pc of Mac te koppelen. Sluit eerst de iPhone via een usb-kabel op de computer aan. Klik binnen iTunes op de iPhone en ga naar het tabblad overzicht. Selecteer de optie ‘synchroniseer met deze iPhone alleen via wifi’. Je kunt nu via het wifi-netwerk synchroniseren, zonder gebruik te maken van een usb-kabel.

Iphone wifi synchronisatie lukt niet? Sluit iTunes af en start deze opnieuw op. Zorg ook voor een stabiel wifi netwerk. Controleer daarnaast of de computer in hetzelfde netwerk zit.

IPhone aansluiten op tv met usb of wifi

Weg met dat klein beeld, via de tv is het veel prettiger kijken. Wil je van iPhone naar tv streamen zoals Netflix kijken? Er zijn twee manieren om je iPhone aan te sluiten met de tv:

Maak gebruik van een speciale usb kabel oftewel de hdmi - lightning HDMI adapter. De iPhone heeft geen HDMI poort, daarom maak je gebruik van de Apple lightning poort met adapter. Sluit de iPhone met deze kabel op de tv aan en selecteer de gebruikte HDMI poort als video input. Netflix kijken gaat nu heel eenvoudig, het beeld schakelt automatisch naar full screen modus.

IPhone aansluiten op tv met wifi is ook een optie. Om draadloos te kunnen streamen meb je de Mediabox Apple tv nodig. Via deze box maak je gebruik van verschillende apps waaronder Netflix en Spotify. Zorg dat je iPhone in hetzelfde wifi netwerk als je smart tv zit. Streamen naar je tv kan met Apple AirPlay. Ook handig voor het streamen vanaf iPad op Mac.

Draadloos streamen via Google Chromecast is onze derde optie. Dit is een draadloze wifi ontvanger die je op de HDMI poort van je tv aansluiten. Installeer op je iPhone de Google home app. Zorg voor een stabiele wifi-verbinding.

Tip: Je kunt de iPhone koppelen aan een Apple tv of Philips smart tv. Via HDMI kabel of ouderwetse VGA adapter lukt bovenstaande methode met alle televisies, ongeacht het merk.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer