Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De laatste jaren neemt de drukte op festivals en concerten flink toe. Ook de fraude in concertkaartjes neemt steeds grotere vormen aan. Een nieuwe iPhone-app van Ticketmaster gaat hier echter verandering in brengen. 

iPhone app van Ticketmaster

Nu we in de maand juli zitten kunnen we met zekerheid stellen dat het festivalseizoen in volle gang is. Dansen, goede muziek en fijn met je vrienden op stap, een betere invulling van je zomer zou je bijna niet kunnen wensen. Een flinke wachtrij bij de ingang van het festivalterrein kan echter de voorpret en feeststemming flink bederven. Gelukkig is daar de iPhone-app van Ticketmaster. Zijn lange wachttijden vanaf nu verleden tijd?

Lees ook: iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning in plaats van Touch ID

Kortere wachtttijden bij concerten door nieuwe app

De Ticketmaster-app voor de iPhone is vooralsnog een test, maar de toekomst die met behulp van de app wordt geschetst, ziet er rooskleurig uit. Met de app verandert je iPhone in je toegangsbewijs. Dit betekent geen gehannes meer met QR-codes, linkjes of geprinte kaartjes. Door de zogenaamde Presence- techniek en ultrasone geluidsgolven, wordt het mogelijk gemaakt verbinding te maken tussen je iPhone en festivallocatie of concertzaal. Wanneer je de Presence-app met geldig kaartje op je iPhone hebt staan, hoef je bij binnenkomst alleen het groen gekleurde scherm van je iPhone te laten zien. Er komt geen scanner aan te pas, slechts de onzichtbare kracht van ultrasone geluidsgolven.

Minder fraude met concertkaartjes 

Naast het reduceren van de wachttijden zorgt de app er ook voor dat het minder makkelijk is fraude te plegen. Presence is namelijk zowel aan het account als aan toestel van de festivalganger verbonden. Dit moet het voor fraudeurs een stuk moeilijker maken valse kaartjes te verkopen en gebruiken.

Lees ook: iOS 11 tip: QR-codes scannen met de Camera-app van je iPhone

Betalen met de Presence-app van Ticketmaster

Verdere toekomstmuziek, het bedrijf achter de app Presence hoopt binnen vier jaar wereldwijd de techniek toe te kunnen passen. Daarbij hopen de app-ontwikkelaars ook dat Presence tegen die tijd ook gebruikt zal kunnen worden om binnen de concertzaal drankjes te bestellen.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Bekijk ook: Losse iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.