Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple is druk bezig met het ontwikkelen van een augmented-reality bril. Het bedrijf vindt het erg belangrijk dat de bril goed kan samenwerken met de iPhone, zodat de smartphone onmisbaar blijft en niet in de rommella verdwijnt.

Apple is gek op patenten en sinds dit jaar duiken er zo nu en dan ook patenten rondom de AR-bril op. Ook in het patent dat wij vandaag in dit artikel bespreken bindt Apple er doekjes om:de illustraties en teksten wijzen duidelijk op een augmented reality bril.

Lees ook: Augmented Reality bril sneller op de markt

De patent die Apple recent naar buiten bracht laat zien hoe de software van Metaio gebruikt kan worden op zowel een iPhone als een AR-bril. Het lijkt er op dat bedrijf hiermee wil bereiken dat de informatie van de bril beïnvloed kan worden door je iPhone. In de praktijk zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat je via de augmented reality bril een venster ziet verschijnen en je via je iPhone dit venster kunt selecteren of openen.

Met behulp van de ARKit op iPhones en iPads met iOS 11 kunnen fanatiekelingen en professionals aan de slag met het ontwikkelen van augmented reality. Online zijn er diverse indrukwekkende en toffe demo’s te ontdekken. Waarschijnlijk zullen er na de lancering van de officiële iOS 11 update nog wel meer demo’s op het web verschijnen. Zodra er genoeg apps zijn ontwikkeld die inspelen op de wereld van augmented reality zal het voor Apple interessant zijn om een volwaardige AR-bril uit te brengen. Door de iPhone en AR-bril met elkaar in verbinding te brengen, kunnen er interessante apps worden ontwikkeld zonder dat er een device wordt uitgesloten.

Lees ook: Concept: Zo ziet de iPhone 8 eruit met augmented reality

Hoewel we een patentaanvraag van Apple met een korreltje zout moeten nemen, kunnen we toch concluderen dat dit het zoveelste bewijs is dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een AR-bril.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.