Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is je iPhone batterij aan vervanging toe? Dit ontdek je heel eenvoudig vanaf iOS 10.2.1. Met onze tips bekijk je de status van de batterij én ontdek je wanneer je deze moet (laten) vervangen. Bekijk alle bijkomende kosten.

Status van de batterij controleren

Heb je besturingssysteem iOS 10.2.1 of hoger, dan kun je heel eenvoudig de batterijstatus controleren. Dit doe je op de volgende manier:

  • Open de instellingenapp op je iPhone
  • Tik op batterij

Zie je geen melding boven energiebesparingsstand, dan werkt de accu naar behoren. Heeft de iPhonebatterij onderhoud nodig, dan zie je vanzelf een melding staan.

Binnen iOS 11.3 is de nieuwe functie batterijconditie toegevoegd. Heeft de batterij minder dan 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit, dan zie je een melding. De batterijconditie functie is alleen van toepassing op de iPhone 6 en 6S serie, 7- en 8-serie, iPhone SE en de iPhone X-serie.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone batterij vervangen via de Apple Store

Heeft de accu een capaciteit van minder dan 80%, dan is het beter om deze te vervangen. De iPhone batterij vervangen kan het best via de Apple Store. Vanaf begin 2018 betalen iPhone gebruikers slechts €29 voor een nieuwe batterij. Dit geldt voor alle toestellen vanaf iPhone 6 tot en met iPhone X. Service aan de batterij voor iPhone X, Xs (Max) en XR kost €69. Voor alle andere aankomende modellen brengt Apple €89 in rekening. Binnen de garantietermijn of met AppleCare+ zijn er geen kosten verbonden aan het vervangen van de batterij.

Zoek via de website van Apple naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider.

Zelf iPhone batterij vervangen

De goedkoopste optie is het zelf vervangen van de batterij. Dit is een moeilijke en tijdrovende klus met een risico dat het misgaat. Op het internet vind je complete pakketten die je helpen met het vervangen van de iPhone batterij. Dit pakket bevat niet alleen een nieuwe accu maar ook de benodigde schroevendraaiers en een handleiding. Let bij het vervangen van een iPhone accu goed op de bekabeling: deze mag niet kapot gaan. Neem alle tijd voor het vervangen van de batterij, zo voorkom je schade aan het moederbord, de bekabeling en connectors van het scherm.

Let op: batterij vervangen van een iPhone is niet bij alle modellen mogelijk. Twijfel je, neem dan voor de zekerheid contact op met een Apple Store.

Tips voor een langere batterijduur iPhone

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de batterij langer meegaat:

  • Laat je iPhone batterij opnieuw kalibreren wanneer de batterijstatus niet klopt
  • Draai zo min mogelijk apps tegelijk op de achtergrond en sluit toepassingen die je niet gebruikt
  • Schakel de energiebesparingsmodus in wanneer je de hele dag je iPhone gebruikt
  • Let op met het aansluiten van je iPhone op een toetsenbord of speaker: deze kan de batterij snel leegtrekken
  • Zit je in een gebied met slechte dekking, schakel dan de vliegtuigstand in

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer