Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Bij een slecht presterende batterij vertraagt de iPhone. Het is belangrijk om de iPhone accu zo gezond mogelijk te houden. In dit artikel tips voor als je accu minder goed werkt. Daarnaast meer informatie over het vervangen van de iPhone batterij.

De levensduur van de batterij verlengen

Ga zuinig met de batterij van de iPhone om. Het scherm is de grootste energieverbruik. Het helpt enorm om de schermhelderheid lager te zetten. Dit is soms even wennen, maar wel beter voor de levensduur van de batterij. Daarnaast helpen ook onderstaande tips:

  • Zoek naar de nieuwste besturingssoftware
  • Pushmeldingen van de meeste apps uitschakelen
  • Locatieservices uitschakelen of zo min mogelijk gebruiken
  • Bluetooth uitschakelen
  • Wifi of het mobiele netwerk uitschakelen (Indien dit niet gebruikt wordt)

De batterij verliest na ongeveer 500 volledige laadcycli een gedeelte van zijn vermogen. Na 500 keer volledig opladen heeft de batterij een capaciteit van ongeveer 80%. Bij verdere oplaadcycli neemt dit percentage nog verder af. Hier is weinig tegen te doen, behalve door ervoor te zorgen dat de batterij capaciteit altijd tussen de 50% en 95% ligt. Hierbij is het belangrijk om minimaal één keer per maand volledig op te laden (100%).

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone batterij vervangen: zelf doen

Het is met wat handigheid mogelijk om de iPhone batterij zelf te vervangen. Vooral bij de oudere modellen (iPhone 7 en lager) werkt dit vrij goed. Voor nieuwere modellen (iPhone 8 en hoger) adviseren we om dit door een professional uit te laten voeren. Mocht je het toch persé zelf willen doen, dan heb je in ieder geval een originele iPhone batterij van de hoogste kwaliteit nodig. Ook een reparatieset, triwing schroevendraaier en magnetische schroefmat zijn aan te raden.

Kosten iPhone batterij laten vervangen

Valt de iPhone binnen de garantie of maak je gebruik van Applecare plus, dan is het vervangen van de batterij kosteloos. Het valt dan ook altijd aan te bevelen om hiervoor te kiezen in plaats van het zelf te doen.

Buiten de garantie betaal je €49 of €69. De kosten voor het laten vervangen van de iPhone batterij hangen af van het model. Voor de iPhone X- serie betaal je €69. Voor de iPhone se, iPhone 6- modellen, 7 en 8 modellen betaal je €49. Dit geldt ook voor alle andere en vergelijkbare modellen.

Voor alle modellen vanaf iPhone Xs brengt Apple minimaal €69 in rekening. Dit geldt uiteraard niet wanneer het toestel binnen de garantie valt.

Controleren of de batterijen aan vervanging toe is

Vanaf besturingssysteem iOS 11.3 is het mogelijk om de status van de batterij tot in detail te bekijken. Hierbij zie je ook of de batterij aan vervanging toe is:

  • Open instellingen
  • Selecteer batterij
  • Tik op batterijconditie

Een batterijconditie van 80% of hoger is prima. Komt dit lager dan 80%, dan is het verstandig om de batterij te (laten) vervangen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer