Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Uit onderzoek van Blancco Technology Group blijkt dat iPhone toestellen over het algemeen minder problemen ondervinden dan Android telefoons. Echter blijkt dat iOS-apps wel vaker crashen.

iPhone best presterende smartphone

Ieder kwartaal worden de verschillen tussen de iPhone en Android-toestellen onder de loep genomen. Tijdens het onderzoek van de Blancco Technology Group werd gekeken naar de prestatie en de hoeveelheid foutmeldingen die de verschillende smartphones ondervinden. Uit de onderzoekresultaten kwam naar voren dat bij 16 procent van de iPhones naar verloop van tijd foutmeldingen naar voren kwamen. Bij Android-toestellen was dit 30 procent, wat bijna 2x zoveel is. De meest voorkomende foutmeldingen waren het niet kunnen verbinden met Wi-Fi/Bluetooth en het onverwachts crashen. 

De iPhone 6 (25%), iPhone 6s (11%) en de iPhone 7 (8%) ondervonden de meeste problemen. Samsung zorgt voor de meeste problemen en wel bij 53% van de Samsung modellen. Voornamelijk de batterijweergave en het mobiele signaal waren de hoofdoorzaken.

Bekijk ook: alle iPhone toestellen vergelijken

iOS apps crashen vaak

Het valt op dat oudere smartphone modellen vaker foutmeldingen hebben, wat overigens niet geheel onlogisch is. Nieuwere software installeren op oudere toestellen kan soms voor extra problemen zorgen. Zeker als men kijkt naar dat 57% van alle iOS apps minimaal 1x crasht terwijl bij Android dit maar bij 8% van alle apps gebeurt. Dit zou een stille hint moeten zijn voor iOS developers om hun applicaties te blijven testen. 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer