Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met het uitbrengen van de iPhone X en de Samsung S9 blijft het vergelijken tussen deze twee. Toch zijn velen het erover eens: de iPhone verslaat Samsung nog steeds op verschillende vlakken.

Er is niet alleen gekeken naar de nieuwste iPhone X in vergelijking met de S9 van Samsung, ook oudere modellen van de Apple iPhone zijn met de Samsung Galaxy S9 vergeleken. Wat blijkt: zelfs de iPhone 7 wint het nog van de S9. Ergens doet Samsung het veel minder goed, maar waar zit het verschil dan in?

Bekijk ook: iPhone 7 toestellen vergelijken

Krachtige a11 chip

Het geheim zit hem in de krachtige a11 chip, ook wel de Apple design processor genoemd. De a11 chip in de iPhone X verscheen voor het eerst in de iPhone 8. Het gaat hier om een 64 bit CPU dat qua prestaties alle andere processors de baas is. Met de a11 heeft Apple een voorsprong van ruim een jaar op concurrent Samsung. Dit verklaart waarom zelfs oudere toestellen van iPhone het beter doen dan de nieuwste Samsung S9.

iPhone wint ook op het gebied van gezichtsherkenning

De iPhone X is uitgerust met Face ID, waarbij een 3D scan van het gezicht wordt gemaakt. Dit biedt een veel betere bescherming van het toestel. Samsung is nog niet zover; de S9 en S9 Plus maken een 2D scan en gebruiken de vingerafdrukscanner. iPhone-gebruikers zijn hiermee beter beschermd tegen misbruik van buitenaf.

Vergelijk zelf: iPhone X met abonnement

Of vergelijk: iPhone X (losse toestellen)

Ga zorgvuldig met je privacy om

Het Israelische bedrijf Cellebrite beweert dat het alle iPhones kan kraken, ook de toestellen die op iOS 11 draaien. Volgens Cellebrite kan het in iPhones komen die voorzien zijn van Face ID, vingerafdrukbeveiliging of een wachtwoord. Hiermee lijkt de ontgrendelbeveiliging van Apple toch niet helemaal waterdicht. Overigens levert Cellebrite geen bewijsmateriaal voor het succesvol hacken van iPhones, wél adverteert het bedrijf hiermee om nieuwe klanten zoals overheden te trekken. Apple zelf reageert niet op de aantijgingen van Cellebrite.

Wie zijn gegevens optimaal wil beschermen zorgt ervoor dat deze niet op straat komen te liggen. Bewaar dan ook geen privacygevoelige zaken op de smartphone. Denk hierbij aan pincodes en wachtwoorden van bankpassen, foto’s van je ID of documenten die je van de overheid ontvangt. Log altijd uit op belangrijke apps of maak gebruik van Face ID of Touch ID. Een regelmatige opschoning van de smartphone blijkt nog altijd de beste manier om je eigen privacy te beschermen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.