Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Eind mei verscheen de laatste versie van het iOS besturingssysteem, namelijk iOS 11.4. Sinds het uitbrengen van deze versie zijn er veel klachten over de iPhone camera. Zo blijft het scherm van de camera app vaak zwart of trilt de camera. Er zijn een aantal oplossingen voor het probleem, nóg belangrijker is dat Apple de fout herstelt.

Beeld van de camera blijft zwart

Bij de update naar iOS 11.4 zijn overal problemen met betrekking tot het camerabeeld. Veel gebruikers klagen over een geheel zwart scherm. Niet echt handig, zo mis je net dat geweldige fotomoment. Er is wel een oplossing voor dit probleem. Door de camera app geforceerd af te sluiten en opnieuw te starten, doet de app het vaak weer. Biedt dit niet de oplossing, dan helpt het om de iPhone opnieuw te starten. Dit kost echter wel wat tijd, waardoor de mooiste fotomomenten allang voorbij zijn.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Trillende iPhone camera

Een nogal vreemd probleem: de iPhone camera trilt terwijl je deze toch stevig vast houdt. Ook dit probleem verschijnt na de iOS 11.4 update. Gelukkig is er een oplossing voor gevonden, namelijk het overschakelen naar de slowmotion camera. Een andere optie is het opnieuw opstarten van de camera-app of de iPhone zelf.

Aanbevolen: Tele 2 abonnementen vergelijken

Apple werkt aan een bugfix

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de camera applicatie of iPhone continu opnieuw op moeten starten. Daarom werkt Apple hard aan een bugfix. Deze komt er in de volgende beveiligingsupdate. Houd daarom de nieuwste iOS versie in de gaten. Hiermee voorkom je niet alleen het probleem met de camera app, Apple lost vaak ook andere (kleine) softwareproblemen middels een beveiligingsupdate op.

Ondertussen kijkt iedereen uit naar besturingssysteem iOS 12. Deze versie wordt waarschijnlijk in het najaar van 2018 uitgebracht, de betaversie is wel al beschikbaar. IOS 12 is voorzien van een aantal nieuwe en praktische functies. Zo kun je de eigen schermtijd in de gaten houden, wat een smartphoneverslaving moet voorkomen. Hopelijk werkt dit besturingssysteem optimaal. Mochten er binnen iOS 12 problemen zijn, dan is het in ieder geval belangrijk om dit direct aan Apple te melden. Let op: heb je eenmaal gekozen voor iOS 12, dan is het niet meer mogelijk om terug te gaan naar een eerdere versie.

Lees ook: Fotograferen met je iPhone: 5 tips om je foto’s op een andere manier te gebruiken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer