Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone toestellen zijn al jarenlang de meest geliefde smartphones. Dit blijkt ook wel uit de vele politieberichten die te maken hebben met een iPhone. We zetten de 5 meest opvallende nieuwsberichten op een rij:

Overvallers geven verouderde iPhone terug

In 2013 werd een vrouw in de Amerikaanse staat Californië door twee jonge overvallers beroven. Hierbij raakte ze haar iPhone kwijt. De 17-jarige overvallers kwamen er al snel achter dat het om een verouderd model ging, en gaven deze weer terug aan de vrouw. Twee uur later werden de overvallers gearresteerd.

Bekijk ook: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Stroomstootwapen vermomd als iPhone

Stroomstootwapens zijn in Nederland streng verboden. In 2016 werd in Emmen een stroomstootwapen ontdekt dat vermomd was als iPhone. Hierdoor was het stroomstootwapen nauwelijks te onderscheiden van een echte iPhone. Je kan er niet mee bellen, maar wel gevaarlijke optaters mee uitdelen. Het stroomstootwapen werd uiteraard in beslag genomen.

Vuurwapen blijkt een iPhone te zijn

In maart 2018 werd een ongewapende 22-jarige Amerikaan doodgeschoten. Politieagenten reageerde op een noodoproep over een verdachte die meerdere autoruiten had ingeslagen. Nadat de agenten ter plekke kwamen, troffen ze de 22-jarige afro-Amerikaan in de tuin van zijn grootmoeder aan. Ze dachten dat de man een wapen bij zich droeg en openden het vuur. Later bleek dat de (overleden) 22-jarige alleen een iPhone bij zich had.

Amerikaanse politie ontgrendelt iPhones van dode mensen

De vingerafdruk scanner zorgt voor extra beveiliging van de iPhone. Hierdoor kan alleen de bezitter zijn eigen toestel ontgrendelen. De Amerikaanse politie heeft de vingerafdruk van een dode crimineel gebruikt om toegang te krijgen tot zijn vergrendelde iPhone. Hiermee hoopte de politie meer te weten te komen over de motieven van de aanvaller. In de Verenigde Staten is het is een legale manier om toegang te krijgen tot het toestel, omdat overleden mensen geen recht op privacy hebben.

Vrouw weet zelf gestolen iPhone terug te vinden

Een track and trace app op de iPhone laat maar weer eens zien waar het allemaal goed voor is. Een Amsterdamse vrouw kwam er in maart 2018 achter dat haar rugzak inclusief iPhone uit een horecazaak was gestolen. Dankzij de track en trace app zag ze waar haar iPhone zich bevond. Met hulp van een slotenmaker reed ze naar de locatie en lichtte de politie in. Deze kon een 20-jarige Italiaanse man aanhouden. De man was in het bezit van de gestolen iPhone en rugzak, die later werd teruggegeven aan de vrouw.

Interessant: Alle abonnementen met iPhone toestellen vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer