Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Bezitters van een iPhone kiezen vaak automatisch voor de Macbook, de laptop van Apple. Wist je dat je deze twee apparaten prima samen kunt laten werken? Dit doe je met behulp van iCloud, de online opslagdienst van Apple.

Het samenwerken van iPhone en MacBook heeft vele voordelen. Zo koppel je gegevens en notities, synchroniseert je contactpersonen of bekijkt afbeeldingen via een van beide apparaten. Daarnaast kun je de iPhone gebruiken als persoonlijke hotspot, zodat je altijd en overal op je MacBook werkt.

Tip: iPhone toestellen vergelijken op prijs en meer...

iCloud account aanmaken

Het eerste wat je nodig hebt is een iCloud account. Hiermee synchroniseer je foto’s, video’s, documenten en notities op ieder Apple apparaat. Het gebruik van iCloud is gratis mits je niet meer dan 5 gigabyte opslagruimte gebruikt.

Koop je een nieuwe iPhone of Mac dan zal het toestel vragen of je je bij iCloud wil aanmelden. Hiervoor heb je een Apple ID nodig. Let erop dat je maximaal 5 apparaten op 1 Apple ID kan koppelen.

Dankzij iCloud kun je notities op je MacBook synchroniseren met je iPhone, zodat je deze later altijd terug kunt lezen. Ook sla je afbeeldingen en video’s heel gemakkelijk op, terug te zien op alle Apple apparaten.

iPhone als hotspot gebruiken

Werken op de Macbook biedt veel vrijheid en gebruiksgemak. Toch is de internetverbinding niet overal even goed. Denk maar eens aan de slechte internetverbinding op het treinnetwerk of een locatie waarbij de wifi continu wegvalt. In dit geval kun je de iPhone inzetten als persoonlijke hotspot.

Ga naar instellingen en selecteer persoonlijke hotspot. Activeer deze en geef een wachtwoord in. Dit zelfde wachtwoord moet ook op de Macbook worden ingevoerd. Hiermee voorkom je dat anderen meesurfen op jouw internetverbinding. Let wel goed op met het dataverbruik. Heb je een smartphone abonnement (bijvoorbeeld een iPhone met abonnement) met weinig data, houdt dan de limiet goed in de gaten.

Oproepen ontvangen vanaf je MacBook

Wanneer je wordt gebeld op je iPhone kun je het gesprek via je MacBook aannemen. Hiervoor schakel je bellen via wifi in. Deze instelling vind je bij instellingen onder telefoon. Open vervolgens Facetime op je MacBook. Het programma zal vragen om oproepen vanaf de iPhone toe te staan. Word hier niet naar gevraagd dan stel je dit handmatig in via het menu voorkeuren.

Vanuit Facetime bel je met contactpersonen door in het zoekvak de naam of het telefoonnummer in te voeren. Het is niet alleen mogelijk om te bellen via de Macbook, maar ook handig voor het versturen van een sms. Hierbij worden de Mac en iPhone met elkaar gesynchroniseerd, precies zoals dit met bellen gebeurt.

Het koppelen van MacBook en iPhone heeft nog veel meer voordelen zoals het delen van bestanden of video’s vanaf de iPhone en op de MacBook bewerken. Ontdek zelf wat je er allemaal mee kunt.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer