Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je iPhone inruilen? Wat is je iPhone waard als je deze inruilt...? Wanneer het toestel onbeschadigd is dan krijg je hier een hoge inruilwaarde voor. Vaak gaat het om een cadeaubon die je kunt besteden aan een nieuwe iPhone of accessoires. Zorg dat - als je op het punt staat om je oude iPhone in te ruilen - dat je voor de hoogste waarde gaat. Hieronder vind je 5 zaken waar je in dit geval op moet letten.

Bereken de waarde van je toestel

Online kun je op verschillende plekken de waarde van je toestel berekenen. Bijvoorbeeld via de officiële website van Apple.com. Selecteer je toestel en ontdek wat de inruilwaarde is. Een Apple smartphone kan tot wel € 485 opleveren.

De iPhone leegmaken

Voordat je de iPhone inruilt is het belangrijk dat je hem helemaal leeg maakt. Dit betekent dat je je persoonlijke gegevens en instellingen verwijdert. Maar ook media waaronder foto’s, video’s en audio worden van het toestel gehaald. Je wil immers niet dat een ander ziet wat je allemaal gedaan hebt of wie je bent.

Je iPhone leegmaken doe je door hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit doe je als volgt:

  • Open de instellingen app
  • Tik op Algemeen
  • Tik op Stel opnieuw in
  • Tik op Wis alle inhoud en instellingen

Je iPhone zet zich nu terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Wanneer het toestel opnieuw opstart moet je geen gebruik maken van een back-up. Doe je dit wel dan zet je de oude gegevens en instellingen weer terug, iets wat natuurlijk niet de bedoeling is als je je iPhone nu net wilt gaan inruilen.

Originele accessoires verzamelen

Heb je het originele doosje van je iPhone nog? Wanneer je het toestel compleet met het originele doosje inruilt bij een inkoper dan ontvang je er veel meer geld voor. Kijk ook eens naar originele accessoires zoals de oplader en oordopjes. Die oordopjes doe je er alleen bij wanneer ze ongebruikt zijn. Gebruikte dopjes houd je zelf of gooi je weg, omwille van hygiënische redenen kun je deze beter niet doorverkopen.

Hoe zit het met de originele aankoop bon? Wanneer je je iPhone inruilt via een officiële Apple Store of een inkoper dan heb je de originele factuur niet nodig. Maar wanneer je het toestel tweedehands verkoopt dan kan die originele aankoop bon wel praktisch zijn. Bijvoorbeeld wanneer er nog sprake is van een resterende garantieperiode. Of om aan te tonen waar en wanneer je het toestel gekocht hebt (en tegen welke prijs). Kijk dus zeker even of je je aankoopbewijs nog kunt vinden.

Het toestel schoonmaken

Natuurlijk wil je de hoogste inruilwaarde voor je iPhone ontvangen. Daarom zorg je ervoor dat deze er tiptop uitziet. Maak het toestel in zijn geheel schoon. Gebruik een zacht en eventueel lichtvochtig doekje om het scherm en de behuizing schoon te maken. Let daarbij wel op, want wanneer het toestel niet waterdicht is mag je zeker geen vochtige doek gebruiken.

Zit er nog een schermprotector over het scherm? Verwijder deze dan. De inkoper/koper moet namelijk de staat van het scherm kunnen zien.

Inpakken en opsturen van de iPhone

In veel gevallen kun je de iPhone online inruilen. Dit doe je door via de desbetreffende website eerste de waarde van je toestel te berekenen. Je moet alles zo eerlijk mogelijk invullen, dus ook wanneer er beschadigingen of mankementen aanwezig zijn. Doe je dit niet dan kan het dat je later minder geld ontvangt dan je berekend had.

Verkoop je de iPhone online dan moet je hem inpakken en opsturen. Verpak de telefoon op een veilige manier. Bedenk dat postbedrijven soms ruw met pakketjes omgaan… Lever het toestel bij een PostNL pakketpunt of andere verzender af. Vraag daarbij altijd om een bewijs van verzending.

Het duurt 1-3 weken voordat je pakket ontvangen en beoordeeld is. Binnen deze periode ontvang je een waardebepaling. Hierna wordt het bedrag op je rekening gestort, of je ontvangt een waardebon. Het kan natuurlijk dat je het niet eens bent met de waardebepaling. Geef dit dan wel tijdig aan. In dat geval zal de inkoper de iPhone retour sturen.

Via een winkel

Wist je dat je een iPhone ook kunt inruilen bij zaken als T-Mobile, Mediamarkt en CoolBlue? Maak hiervoor een afspraak of vraag direct in de winkel naar de voorwaarden. De winkelier bekijkt of je iPhone onbeschadigd, beschadigd of kapot is. De staat van onderhoud is van invloed op de inruilwaarde.

Wat gebeurt er met een geruilde iPhone? De data wordt van de iPhone verwijderd. Neem het zekere voor het onzekere en verwijder de data zelf. Vervolgens wordt het toestel als refurbished toestel verkocht of gerecycled. Dat hangt dus helemaal van de leeftijd en de staat van onderhoud van het toestel af.

Door de iPhone in te ruilen help je mee aan een beter milieu. Andere mensen kunnen tegen een voordelig bedrag jouw oude iPhone kopen, dat scheelt weer in de productie van nieuwe smartphones. Anders gezegd: dit is goed voor het milieu! Wordt je toestel gerecycled dan zijn deze onderdelen nuttig in het verdere productieproces. Je iPhone inruilen is daarom altijd een goed idee.

Je IPhone inruilen voor geld of juist voor een waardebon

Bij sommige inkopers krijg je geen geld maar een waardebon. Deze waardebon is te besteden in de Apple Store, bijvoorbeeld voor een nieuw toestel of accessoires. Wil je de iPhone inruilen voor geld? Dit kan helaas niet overal. Vraag vooraf aan de inkoper of geld ontvangen tot de mogelijkheden behoort, of dat je uitsluitend een waardebon kunt krijgen.

Een IPhone inruilen voor een nieuwe iPhone

Kun je de huidige iPhone inruilen voor een nieuwe iPhone? Je nieuwe toestel zal in dat geval doorgaans een hogere waarde hebben. Dit betekent dat je bij moet betalen. Het wordt een ander verhaal wanneer je meerdere iPhones of smartphones inruilt. De totale waarde kan dan net zo hoog zijn of misschien wel hoger dan de nieuwe iPhone. In dit geval hoef je niets bij te betalen, of krijg je zelfs nog geld terug.

Je toestel inruilen voor een Android smartphone

Stap je van een iPhone over naar een Android smartphone? Je kunt deze telefoons vaak niet één op één ruilen. Wel kun je dit doen via een omweg, bijvoorbeeld door ontvangst van geld of een waardebon. Op deze manier kun je toch een nieuwe Android smartphone uitkiezen.

Wist je overigens dat je je gegevens van iPhone naar Android over kunt zetten? Hiervoor moet je vooraf Google Drive op je iPhone installeren en hier een back-up op maken. Vervolgens kun je die back-up naar je Android toestel overzetten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer