Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft in maart 2014 een patent aangevraagd voor een systeem waarmee het uitvoervolume van de iPhone aangepast wordt door een meting te doen van het omgevingsgeluid door de Apple Watch. Dit patent is onlangs gepubliceerd.

Weg met extreem harde notificaties in een stille huiskamer of véél te zachte notificaties of beltonen in een drukke omgeving. Met dit nieuwe patent meet een 'draagbaar apparaat' (oftewel de Apple Watch) het volume van omgevingsgeluiden. Vervolgens kan de iPhone het volume automatisch afstemmmen op het gemeten omgevingsgeluid. Om de zoveel tijd zal de Apple Watch een nauwkeurige meting uitvoeren. Uiteraard is het nog steeds mogelijk voor de gebruiker om handmatig het volume van de iPhone aan te passen. 

Apple Watch iPhone volume patent

Ook wordt door het patent gemeten waar de iPhone zich bevindt. Als de iPhone diep in een tas geplaatst is wordt het geluid ook harder uitgevoerd om beter hoorbaar te zijn. Daarnaast wordt de suggestie gewerkt dat het uitvoer- en luistervolume van Siri beïnvloedt wordt door dit patent voor de verschillende omgevingen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wanneer kunnen we dit verwachten?

Of dit patent ook werkelijk uitgevoerd wordt is de vraag, gezien het feit dat Apple jaarlijks onwijs veel patenten aanvraagt en maar een relatief klein aantal daadwerkelijk gebruikt. Dit patent lijkt ons erg interessant en wij verwachten dan ook dat het ingevoerd zal worden in een eventuele update van iOS 10.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer