Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X is de eerste in een lijn iPhones met ingebouwde 3D-sensoren. Nu verblijd de iPhone X de wereld al met augmented reality-functies, maar in 2019 gaat Apple nog een stapje verder. De smartphone gigant zal volgens Bloomberg ook een 3D-sensor achterop het allernieuwste toestel gaan plaatsen. Hierdoor zal Apple de augmented reality ervaring verder verbeteren.

Augmented reality staat nog in zijn kinderschoenen, maar zal door de komst van nieuwe technologieën een steeds groter deel van ons dagelijks leven kunnen uitmaken. Apple heeft vertrouwen in een toekomst vol augmented reality en investeert dus in deze techniek. Zo nemen Apple’s plannen om zelf een augmented reality-bril uit te brengen steeds concretere vormen aan. Een volgende stap ziet Apple nu ook in extra 3D-sensoren aan de achterkant van de iPhone. Voor deze ontwikkeling heeft het bedrijf een andere technologie op het oog dan dat ze nu al aan de voorkant van hun toestellen toepassen.

Lees ook: iCloud handelsmerk aangepast voor augmentedreality toepassingen

iPhone krijgt extra augmented reality toepassingen

De iPhone X is nu al voorzien van 3D-sensoren aan de voorkant van het toestel. De sensoren worden gebruikt voor de toepassingen van Face ID. Met behulp van dertigduizend laserpuntjes krijgt de iPhone X het voor mekaar om je gezicht te meten en herkennen. Met behulp van 3D-sensoren aan de achterkant van een smartphone wordt het mogelijk om de grootte van een ruimte in te schatten op basis van de tijd die een laserstraal er over doet om terug te kaatsen. Op deze manier zal het voor smartphone gebruikers appeltje eitje worden om een 3D-weergave van een omgeving te maken.

Vergelijk zelf op prijs: iPhone X toestellen met abonnement (of zonder abonnement)

TrueDepth-systeem blijft

iPhones met 3D-sensoren aan zowel de voor- en achterkant: de techniek bevindt zich voorlopig nog in de beginfase. Naar verwachting zal Apple dan ook voor de voorkant van de iPhones nog gebruik blijven maken van het TrueDepth-systeem.

Lees ook: iPhone en AR-bril: de perfecte match?

Krijgt Apple’s augmented reality bril nu echt vorm?

Niet alleen in 2019 staat er spannend augmented-reality nieuws op ons te wachten, ook 2020 zal een goed jaar worden voor de echte Apple en augmented reality fans onder ons. Zo gonst nu het gerucht in het rond dat Apple in 2020 echt een eigen augmented reality-bril zal uitbrengen. Deze hightech bril zal naar verluidt worden voorzien van een eigen display en draaien op een aangepaste versie van iOS genaamd rOS (Reality Operating System).

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.