Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een losse iPhone of eentje met abonnement aanschaffen? Uit onderzoek blijkt dat een iPhone met abonnement vaak voordeliger is. Dit voordeel kan oplopen tot wel €100 per toestel.

Losse smartphone niet langer goedkoper

Voorheen was onduidelijk waaruit een abonnement met telefoon bestond. Wat betaalde je nu precies voor het toestel? Dat was voor velen een onbeantwoorde vraag. Sinds de Europese Unie eist dat providers hun kosten duidelijk op een rij zetten, hebben we ook meer inzicht gekregen in de prijs van toestellen. Wat blijkt nu? Een los toestel is niet langer goedkoper. Een iPhone met abonnement blijkt de meest voordelige keuze.

Voorbeeld: iPhone 8 met abonnement

In ons voorbeeld nemen we de iPhone 8 bij Telfort. We keken naar de kosten voor een los toestel (niet bij Telfort verkrijgbaar) of de iPhone 8 met abonnement. Voor een Apple iPhone 8 met intern geheugen van 64GB betaal je bij Apple zelf of bij een bekende elektronicazaak €689. Telfort is duidelijk over zijn iPhone 8 met abonnement: het toestel (64GB) kost €624. Niet alleen voordeliger, ook betaal je dit bedrag verspreid over 24 maanden. Zonder bijkomende kosten.

Hoe is dit bij andere providers geregeld? We houden van vergelijkingen en hebben daarom ook even bij een andere bekende provider gekeken. In combinatie met een tweejarig abonnement betaal je daar voor de iPhone 8 (64GB) maar liefst €732! Een enorm prijsverschil. Het loont dus echt om goed te vergelijken.

Zit je aan een abonnement vast?

Huiverig om een abonnement af te sluiten omdat je hieraan vastzit? Dit valt in de praktijk wel mee. Je hebt altijd de keuze uit een één- of tweejarig abonnement. Na afloop van de abonnementsperiode loopt deze automatisch door maar is wel maandelijks opzegbaar (tenzij je al eerder had opgezegd). Het is dus echt niet zo dat je levenslang aan een telefoonabonnement vastzit. De meeste smartphonegebruikers doen 2 jaar met hun toestel. Wat is dan idealer om na deze periode te kiezen voor een nieuwe iPhone inclusief (ander) abonnement? Het is tegenwoordig allemaal heel goed geregeld, je koopt geen kat in de zak.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer