Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met ruim 43 procent is de iPhone de meest gebruikte telefoon op de zakelijke markt. Lees hier meer over het onderzoek van Computer Profile.

Ruim 43 procent van de zakelijke telefoons is een iPhone. De tweede plaats, met 34,6 procent, is voor Samsung. Met 9 procent marktaandeel sluit Microsoft de top 3. Deze top 3 volgt uit een onderzoek van Computer Profile over het telefoongebruik van de Nederlandse zakelijke markt.

Lees ook: Maak een backup van je iPhone contacten in een CSV bestand

Na 1500 interviews met de ict-verantwoordelijken van Nederlandse ondernemingen met vijftig werknemers of meer kunnen er een aantal interessante conclusies getrokken worden. Zo is BlackBerry zo goed als verdwenen uit het Nederlandse zakelijke landschap en sprokkelt HTC nog een schamele 1 procent gebruikers bij elkaar.

meest gebruikte zakelijke smartphones 2017

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone weer op 1

Vanaf 2011 nam het gebruik van Android-telefoons een enorme vlucht, met als hoogtepunt het jaar 2016. In dat jaar steeg het gebruik van Android-toestellen voor het eerst boven het gebruik van de iPhone uit. Dit jaar zijn de rollen weer omgedraaid. Voor Microsoft-telefoons is er na een aantal jaren gestage groei weer een daling te zien.

Lees ook: iPhone 8 zal "supercycle" ontketenen

Wat zegt de smartphone-keuze over het bedrijf?

Multinationals maken veelal gebruik van Samsung. Meer dan de helft van het personeel loopt met deze Android-telefoon in z’n hand. Dit in tegenstelling tot bedrijven die landelijk opereren, daar loopt nog geen kwart met een Samsung. In deze kleinere bedrijven worden in verhouding meer Nokia-devices gebruikt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer