Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De meeste van onze lezers is het wel eens overkomen. Je iPhone is stuk en je moet hem laten repareren. Je gaat dan vervolgens via het internet of soms via-via op zoek naar een iPhone reparateur in de omgeving. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij een iPhone reparatie; de do’s en dont’s.

Prijs en gemak zullen ongetwijfeld een grote invloed op je keuze hebben. Gemak kan zijn dat je een iPhone reparatie in de buurt zoekt en dat hij direct weer klaar voor gebruik is. Prijs kan meespelen, omdat natuurlijk niemand honderden euro’s willen neerleggen voor een iPhone reparatie. Je zult ook hebben gemerkt, dat zodra je iPhone kapot was, je hem ontzettend begon te missen... Je iPhone is niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven en voor veel mensen is de iPhone ook niet meer weg te denken uit hun werkomgeving. Daarom is het van belang dat het slechts bij één bezoek aan de iPhone reparateur blijft, en dat je niet opnieuw terug hoeft te komen. Een persoonlijk favoriet van ons voor een iPhone reparatie is wellFix, gelegen in Amsterdam.

Bij een iPhone reparatie is het (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) wel degelijk van belang dat er originele iPhone onderdelen gebruikt worden, en dat er garantie op je reparatie wordt verleend. Dan hebben we het niet over de standaard 3 maanden garantie. Bij veel ‘copy schermen’, oftewel niet-originele schermen heb je een grote kans dat deze na enige tijd niet meer goed functioneren. De meeste mensen stappen nadat dit gebeurt gewoon over naar een nieuwe telefoon, zij hebben dan immers al veel geld eraan besteed en willen niet nog meer geld uitgeven. Dat is wel zonde want een iPhone heeft altijd nog een hoge marktwaarde en deze daalt niet erg snel. Van belang bij een iPhone reparatie zijn dus originele onderdelen, om te voorkomen dat je als gevolg van herhaaldelijke reparatiekosten een nieuwe iPhone moet aanschaffen. Dit kun je herkennen aan ‘1+ garantie’.

De meeste reparateurs gebruiken helaas geen originele onderdelen, en deze zijn vaker en stuk sneller kapot. Het zijn gewoon nagemaakte onderdelen waarbij zelfs nog op de lijm wordt bezuinigd, omdat het goedkoper is. Vaak laat een scherm los en de klant denk er verder niet bij na. WellFix heeft naar eigen zeggen het verschil wel eens getest door zelf een batch te halen van deze ‘copy schermen’. Het resultaat was dat veel mensen terugkwamen met (zoals verwacht) schermproblemen. Daarnaast moet je er nog op letten dat veel reparateurs –ook in Amsterdam en omgeving- adverteren met originele onderdelen, maar deze in de praktijk helaas niet gebruiken. Het is goed om dit na te gaan als je voor een reparatie staat. Dit is namelijk misleidend. Copy schermen hebben bijvoorbeeld minder kleuren, het glas is veel stroever met je vingers, ‘swiped’ minder goed en reageert ook nog eens minder snel op aanraking. Let er dus op dat je hier niet het slachtoffer van wordt, en daardoor uiteindelijk veel duurder uit bent. ‘Goedkoop is duurkoop’, zo zegt men wel eens, en dat kan dus ook gelden voor schermreparaties die zijn uitgevoerd met niet-originele onderdelen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verder is het ook nog zo dat specifiek de locatie waar je je reparatie laat uitvoeren bepalend kan zijn voor de prijs. Wanneer je je reparatie laat uitvoeren midden in het centrum van Amsterdam, dan zul je daar ook voor betalen, doordat dergelijke bedrijven meer huisvestigingskosten hebben, die zij uiteindelijk weer omslaan op hun klanten... Dat is zonde van je geld! Neem die extra stap en betaal ook een stuk minder.

Let tot slot nog op de reviews die andere klanten de verschillende iPhone reparateurs geven, en kijk hoe reparateurs met hun garanties omgaan, en in welke mate er überhaupt garantie wordt geboden. Woon je in Amsterdam of in de omgeving van Amsterdam, loop dan eens bij wellFix binnen, juist ook als je scherm kapot is. Je verzekert je dan van originele onderdelen, een snelle afhandeling, in combinatie met een scherpe prijs. wellFix repareert overigens ook andere toestellen, specifiek voor iPhone reparaties kijk je hier even.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.