Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple's nieuwste toestel; de iPhone SE, geeft problemen met het Bluetooth systeem in auto's. Deze problemen treden op wanneer er gebeld wordt met het toestel als deze middels Bluetooth gekoppeld is aan een audiosysteem.

Problemen met Bluetooth

Op de redactie merkten wij dit probleem onlangs op bij gebruik in een Opel Ampera. Uit een post in de Apple community blijkt echter dat dit probleem optreedt bij verschillende automerken. Het probleem heeft specifiek betrekking op de iPhone SE en komt niet voor met gebruik van de iPhone 5s, 6, 6s en oudere toestellen.

Wanneer er met de iPhone SE gebeld wordt via Bluetooth als het apparaat verbonden is aan het systeem binnen een auto is er sprake van verstoord geluid. Het lijkt alsof het geluid te hard vanaf de iPhone wordt uitgestuurd, wat resulteert in een vorm van 'digital clipping'.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple zegt niet schuldig te zijn

Apple beweert dat het clippen een probleem van de autofabrikant is. De autofabrikanten zeggen echter dat dit probleem bij Apple ligt. Dit is ook aannemelijk, aangezien oudere modellen iPhones met iOS 9.3.1 goed werken. Apple forum gebruiker 'skierrob2' geeft aan dat de Apple Genius Bar niet bereid is om te helpen met dit probleem.

Software of hardware probleem?

Het lijkt hier om een hardware probleem te gaan dat optreedt bij waarschijnlijk alle iPhone SE toestellen. Gebruiker 'meonard' beweert twee verschillende iPhone SE modellen te hebben getest, het probleem kwam bij beide modellen voor. 

Het is aannemelijk dat dit probleem met een firmware update op te lossen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan lijkt het er op dat Apple flink wat iPhone toestellen moet terugnemen... Laten we daar voor nu maar niet aan denken!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer