Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens een onderzoek van Slice Intellegence spreekt de iPhone SE een nieuwe doelgroep aan. Zelfs meer Android gebruikers zouden gaan overstappen al nooit tevoren, volgens het onderzoek.

De iPhone SE zal Apple om meer gebruikers van Android over te laten stappen in vergelijking met vorige modellen. Dat is de conclusie dat uit het onderzoek van Slice Intellegence kwam. Er komen zelfs meer kopers van Android dan gebruikers die de iPhone 6s hiervoor gebruikten. De conclusie uit dit onderzoek zijn gebaseerd op basis van een panel tussen 4 miljoen online shoppers.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Groeiende iPhone community

De data van Slice Intellegence wijst uit dat de iPhone community zal gaan groeien dankzij de iPhone SE. 35 procent van de iPhone SE kopers heeft de laatste twee jaar ook een iPhone aangeschaft en 16 procent was een Android gebruiker. Om te vergelijken heeft 49 procent van de iPhone 6s kopers een upgrade gehad van zijn vorige iPhone en 10 procent staptte over van Android in de laatste twee jaar.

En dat terwijl de lancering van Apple met de iPhone SE ingetogener en kleiner was gehouden dan zijn grotere Flagship modellen. Er was dus blijkbaar grote vraag naar een nieuwe 4-inch model van Apple.

iPhone SE android overstappers

Oudere doelgroep iPhone SE

Het onderzoek van Slice Intellegence wijst ook uit dat de iPhone SE doelgroep ‘ouder, minder hoogopgeleid en mannelijker’ is. Vooral de doelgroep tussen de 45 en 54 jaar is aanzienlijk gestegen. Er wordt geschat dat 77 procent van de SE gebruikers man zal zijn.

Ook uit eerdere onderzoeken blijkt dat er grote vraag zal zijn naar een nieuwe 4-inch toestel van Apple. Eerder deze maand schreven wij nog over het feit dat ruim 35% van de iPhone gebruikers nog steeds een 4-inch toestel gebruiken.

 doelgroep iPhone SE

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer