Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De eerste iPhone SE dateert uit 2016. Apple zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2018 de opvolger presenteren, de iPhone SE2. Over het design wordt veel gespeculeerd, waarbij velen er vanuit gaan dat de SE2 een duidelijk kleinere afmeting heeft dan andere iPhones. Uit een gelekte video blijkt dat de SE het uiterlijk van de iPhone X heeft. Toch blijft het een vriendelijk geprijsd toestel met de krachtige prestaties zoals we van Apple gewend zijn.

Het is nog even gissen naar het exacte design en nieuwe functies op de SE2, maar dit zal snel bekend worden gemaakt. Er doen wat geruchten de ronde, met name over het ontwerp van deze smartphone. Een Chinees rapport dat in februari 2018 is opgesteld verklaart dat de iPhone SE2 hetzelfde design als de huidige SE zal krijgen. Enig verschil is de schermgrootte, die bij de SE2 op 4,2 inch zal uitkomen. Apple zou mogelijk kiezen voor het klassieke iPhone design met startknop, dat geschikt is voor Touch ID. Andere analisten denken dat de SE2 de miniversie van de iPhone 8 zal worden.

De iPhone SE2 zal zeer waarschijnlijk zijn uitgerust met Touch ID vingerafdrukscanner. Om de consumentenprijs zo laag mogelijk te houden lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple de iPhone SE2 zal uitrusten met het moderne Face ID. Op de Chinese website Weibo is een video te vinden met beelden van de nieuwste SE2, dat een randloos design heeft en nog het meest lijkt op de iPhone X.

Tip: iPhone SE 2 toestellen vergelijken

Verbeterde functies

De oude iPhone SE draait nog op de A9 chip en is duidelijk aan vervanging toe. De SE2 zal volgens de geruchten voorzien zijn van de krachtige A10 chip, die ook terug te vinden is in de iPhone 7. Deze chip levert niet alleen betere prestaties, ook gaat de batterij een stuk langer mee. Daarnaast zou Apple ervoor kiezen om gebruik te maken van een grotere accu. Omdat draadloos opladen de toekomst heeft, wordt vermoed dat de iPhone SE2 voorzien is van een glazen achterkant.

Prijsvriendelijke iPhone

De introductie van de iPhone SE was een schot in de roos, met name door de lage prijs. De huidige SE is verkrijgbaar vanaf €252, afhankelijk van de opslagruimte en de combinatie met een mobiel abonnement. De nieuwste iPhone SE2 zal net als zijn voorganger vriendelijk geprijsd zijn. Wellicht ligt de adviesprijs wat hoger dan de eerste versie, maar dit mag ook wel gezien de nieuwe functies. Hierdoor is deze smartphone het ideale instapmodel voor nieuwe iPhone gebruikers.

Zodra we meer feiten hebben rondom de mogelijke introductie van de SE2, lees je het op iPhone.nl.

Vergelijk zelf: Abonnementen met iPhone SE 2 vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.