Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone SE2 wordt in mei 2018 verwacht. Het is de opvolger van de SE uit 2016. We mogen weer een vriendelijk geprijsd Apple toestel verwachten. De SE2 heeft geen koptelefoon aansluiting maar is wel uitgerust met een aantal handige functies.

Apple zal de SE 2 in eenzelfde design als de eerste generatie uitbrengen. Dit betekent dat het toestel gemiddeld 4 inch groot is en voorzien van brede schermranden aan de boven- en onderzijde. Touch ID blijft hierdoor aanwezig. Gebruikers kunnen hier hun toestel mee ontgrendelen, wat een stuk veiliger is dan het gebruik van een pincode.

Afwezigheid van koptelefoonaansluiting

Oudere iPhones zijn uitgerust met een 3,5 mm jack oftewel koptelefoonaansluiting. Vanaf iPhone 7 zien we dit niet meer. Wij gaan ervan uit dat de SE2 onder dezelfde nieuwe generatie valt en dus ook geen koptelefoonaansluiting heeft. Dit betekent echter niet dat je geen gebruik kunt maken van een hoofdtelefoon of oordopjes. Muziek luisteren kan door middel van de lightning-connector. Ook een draadloze koptelefoon is mogelijk, in dit geval maak je gebruik van bluetooth.

Nu we het toch over draadloos hebben: de iPhone SE 2 is volgens de laatste geruchten voorzien van mogelijkheid tot draadloos opladen. Een hele verbetering ten opzichte van de eerste generatie iPhone SE.

Processor met a10 fusion chipset

We vermoeden dat de iPhone SE 2 wordt aangedreven door de a10 fusion chipset. Dit is niet de modernste chip: de duurdere iPhone toestellen zijn voorzien van de a11 bionic chip. Omdat de SE2 onder de budget toestellen vallen, is het logisch dat er wordt gekozen voor een iets minder krachtige processor. Op de eindstreep is het verschil niet heel groot, omdat de SE2 toch al wat minder functies dan de iPhone X heeft. De a10 chip is in ieder geval 50% sneller en 66 procent krachtiger dan zijn voorganger, de a9 chip. Ter vergelijking; de iPhone SE uit 2016 draait op de Apple a9. De SE2 gaat er alleen maar op vooruit.

Releasedatum mei 2018

De verplichte registratie van consumentenelektronica vindt gewoonlijk een maand voor de releasedatum plaats. In april bleek dat er nieuwe iPhone modellen bij de Eurasian Economic Commission zijn geregistreerd. Het zou ons niks verbazen wanneer Apple de SE2 in mei op de markt brengt, en een iPhone SE 2 kopen vanaf ergens in mei 2018 dus mogelijk is. Toch kan dit ook een maand later zijn, tijdens de Worldwide Developers 2018 in California.

Vergelijk ook (zodra beschikbaar):

Abonnementen met iPhone SE 2

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer