Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

IPhone analist Ming-Chi Kuo heeft een aantal bijzondere details over de iPhone SE2 naar buiten gebracht. Zo is er meer bekend over het design, de processor en natuurlijk de prijs. Dit weten we over het nieuwste en kleine Apple toestel.

IPhone 8 design voor de kleine SE

Liefhebbers van de kleine iPhone SE uit 2016 wachten al jaren op de iPhone SE. Hoewel onbevestigd door Apple lijkt dit toestel er toch echt te komen. De bekende analist Ming-Chi Kuo heeft namelijk een aantal interessante details kenbaar gemaakt. Weet je niet wie Ming-Chi Kuo is? Deze analist zou volgens bronnen contacten binnen Apple hebben. Dankzij zijn eerdere juiste voorspellingen wordt hij als een van de beste analisten op het gebied van onuitgebrachte smartphones gezien.

De iPhone SE krijgt het design (uiterlijk) van de iPhone 8. Dit betekent dat het toestel niet schermvullend is en een fysieke homeknop heeft. Dit design vind je ook bij de iPhone SE terug. Een fysieke homeknop is voor velen wel zo prettig: niet iedereen kan met de schermvullende toestellen omgaan.

Enig verschil is dat de iPhone SE uit 2016 een 4 inch scherm heeft. De SE2 heeft naar alle waarschijnlijkheid een 4,7 inch scherm. Hiermee is deze groter dan zijn voorganger maar nog altijd compacter dan de nieuwste toestellen. Natuurlijk kiest Apple wél voor een beter beeldscherm: waarschijnlijk Liquid Retina IPS LCD.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Processor van deze iPhone

Apple wil continue als beste uit de bus komen. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de iPhone SE2 op de Apple A13 chipset draait. Deze processor vind je ook in de iPhone 11 terug. De Apple A13 chipset is snel en efficiënt en beter dan de A12 chip. Doordat Apple gebruikt maakt van de nieuwste processor, zou ook de aanschafprijs hoger kunnen liggen.

Over het werkgeheugen is niet veel bekend. Het model uit 2016 beschikt over 2 GB ram geheugen. De iPhone 11 is voorzien van 4GB ram geheugen. Het lijkt logisch dat de iPhone SE2 een werkgeheugen van drie of vier gigabyte krijgt. Niet onbelangrijk, omdat een groter werkgeheugen ook een snellere en efficiëntere processor betekent. De processor is voor verschillende taken afhankelijk van het werkgeheugen: zo eenvoudig werkt het.

Hoe zit het met de camera's?

Ook op het gebied van camera's kijken we eerst naar de Apple iPhone SE (2016). Dit model heeft een enkele 12mp hoofdcamera en een enkele 1,2mp selfiecamera. Je kunt je voorstellen dat je met dit soort camera specificaties anno 2020 niet meer aan kunt komen.

Waar kiest Apple voor? Volgens geruchten is de iPhone SE2 voorzien van Face ID. Dit zou betekenen dat de selfiecamera twee lenzen (TOF 3D) camera heeft. Aan de andere kant is het lastig om deze techniek in een kleine smartphone toe te passen. Hierdoor is het onbekend of de selfiecamera wel over twee lenzen beschikt. Het zou overigens best kunnen dat de hoofdcamera wél twee lenzen heeft (dual camera). Het voordeel van een dual camera is het gebruik van scherptediepte oftewel het bokeh-effect. Foto’s zien er gedetailleerde eruit en je maakt ook portretfoto’s met een wazige achtergrond.

Prijs van de iPhone SE2

Wat moet dit compacte en nieuwste toestel van Apple kosten? Ook over de prijs heeft de bekende analist zich gebogen. Daarnaast doen diverse geruchten de ronde. Wanneer we alles samenvatten zou de iPhone SE2 voor een prijs tussen €449 en €489 over de toonbank gaan. Het betreft hier een toestel met een opslagcapaciteit van 32GB.

Releasedatum nieuwste iPhone

Normaal brengt Apple altijd in het derde kwartaal nieuwe toestellen uit. De verwachting is dat de iPhone SE2 in het voorjaar van 2020 op de markt komt. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen: Voor hetzelfde geld kiest Apple opnieuw voor het najaar (2020).

Ben je nog op zoek naar de SE uit 2016? Vanaf september 2018 heeft Apple deze uit de verkoop gehaald. Er zijn nog wel een aantal van deze toestellen verkrijgbaar, het gaat hier om tweedehands modellen. Ben je fan van deze kleine smartphone dan kun je misschien toch beter op de iPhone SE2 wachten. Deze is een stuk beter en sneller. Bovendien maak je ook nog eens gebruik van het allernieuwste iOS besturingssysteem inclusief regelmatige beveiligingsupdates.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer