Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In 2018 leek het er even op dat Apple de iPhone SE2 zou uitbrengen: de opvolger van de SE. Helaas bleek het slecht om een gerucht te gaan. Een jaar later is dit gerucht opnieuw aangewakkerd en lijkt Apple toch met een SE2 bezig te zijn, of in ieder geval iets wat hierop lijkt.

Budgettoestellen van Apple

De nieuwste modellen van Apple, de iPhone XR, XS en XS Max, kosten tussen de €859 en €1259. Dit zijn niet echt prijzen waar je vrolijk van wordt. Consumenten stappen dan ook steeds vaker over op goedkope merken zoals Huawei en Xiaomi. Hierdoor ziet Apple zijn marktaandeel verder verkleinen. Om dit te voorkomen moet Apple wel met een budget toestel komen. Het lijkt logisch dat dit de iPhone SE2 wordt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone SE2 lijkt niet op zijn voorganger

Grafisch artiest Benjamin Gaskin heeft getoond hoe de iPhone SE2 eruit zou kunnen zien. Opvallend is dat het toestel helemaal niet op de voorganger iPhone SE lijkt. Het nieuwe budget model kan dankzij een randloos ontwerp een groter scherm hebben. Dat is in ieder geval al een hele vooruitgang ten opzichte van de SE, die alweer uit het jaar 2016 dateert.

Het is zeer waarschijnlijk dat Apple in grote lijnen het ontwerp van de originele SE overneemt, maar wel een aantal verbeterpunten aanbrengt. Misschien wordt de homeknop en Touch ID wel vervangen door Face ID, hoewel dit ook hogere kosten met zich meebrengt. Vanwege een groter scherm is een iets hogere batterijcapaciteit wel handig. Zijn dit allemaal dingen die we bij de iPhone SE2 gaan aantreffen? We zullen het zien.

Naam van de iPhone SE2

Mocht Apple al met de iPhone SE2 bezig zijn, dan hoeft deze niet per se deze naam te krijgen. Het kan ook de iPhone SE X gaan heten, of de iPhone mini. Het is vooralsnog speculeren en afwachten wat Apple doet.

Prijs iPhone SE2 (of welke naam hij ook krijgt)

De huidige iPhone SE  is een heel basic maar goedkoop geprijsd toestel. Nieuw betaal je tussen de €329 en €529. Een en ander is afhankelijk van de interne opslagruimte, waarbij je kunt kiezen uit 32, 64 of 128GB. Deze opslagruimte is helaas niet uitbreidbaar, dus je moet wel een goede keus maken. Het lijkt erop dat de nieuwste iPhones ook geen uitbreidbaar geheugen hebben, iets dat echt wel een minpuntje is bij Apple smartphones.

Wat moet de iPhone SE2 kosten? In ieder geval goedkoper dan de iPhone XR, die minimaal €859 kost. Het zou mooi zijn wanneer het nieuwe Apple budget toestel voor €400 - €600 wordt verkocht. Dan zou het tenminste ook écht om een budget toestel gaan. We houden je op de hoogte.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer