Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Aan alles komt een einde, dit geldt ook voor iPhone toestellen. Er is jarenlang gediscussieerd hoe lang deze smartphones precies meegaan. Apple heeft zelf verklaard dat de iPhone een houdbaarheidsdatum van 3 jaar heeft. Dit wil echter niet zeggen dat een verouderde iPhone de prullenbak in kan, hier valt best nog iets uit te halen.

Een houdbaarheidsduur van 3 jaar lijkt kort, maar is helemaal niet vreemd met de huidige technologische ontwikkelingen. Na 3 jaar zijn er inmiddels zoveel nieuwe ontwikkelingen bijgekomen, dat kunnen de oude toestellen niet meer aan. Bovendien lig je qua functies hopeloos achter. De houdbaarheidsdatum van een iPhone ligt dan ook gelijk met die van een desktop pc of laptop. Overigens verklaart Apple dat een MacBook gemiddeld 4 jaar meegaat.

Tip: nieuwe iPhone toestellen - vergelijk alle modellen

Verouderde iPhone gebruiken

Wie met een toestel ouder dan 3 jaar rondloopt, hoeft nog niet direct voor een nieuwe te kijken. Ook oudere toestellen kunnen nog prima meedraaien. Belangrijk is wel dat je niet al te hoge verwachtingen van je oude toestel hebt. Zo gaat de accu minder lang mee, werken de nieuwste apps soms niet goed en kan het toestel traag reageren. Apple zorgt ervoor dat oudere iPhones voorzien worden van een nieuwe software update. Zo krijgen deze toestellen een boost en kunnen nog enige tijd meegaan.

Mocht de accu het toch begeven, dan kan deze tegen een scherp tarief van €29 vervangen worden. Voorwaarden is dat dit bij een officiële Apple Store of reseller gebeurt. Laat je dit bij een andere winkel of reparatieservice doen, dan kunnen de kosten als snel hoger oplopen.

Gooi je oude iPhone niet weg

Apple houdt rekening met klimaatveranderingen en zet zich in voor groene materialen. Het stimuleert recycling door oude iPhones in te nemen. Op deze manier gebruikt Apple oude onderdelen opnieuw, vaak voorafgaande door verschillende bewerkings- en omsmeltingsprocessen. Iedereen die zijn oude iPhone via een Apple Store inlevert, ontvangt een Apple Store cadeaubon. Deze cadeaubonnen zijn in te wisselen tegen een nieuwe iPhone, iPad of een van de andere Apple producten. Zo help je niet alleen het milieu een handje, maar ook je eigen portemonnee.

Vergelijk zelf: Abonnementen met iPhone - prijs vergelijken 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer