Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft veel verschillende iPhone modellen uitgebracht. Vind je het moeilijk om te kiezen? Vergelijk in jouw favoriete iPhone met andere toestellen. Zo ontdek je direct alle belangrijke verschillen en overeenkomsten. Voor iPhone vergelijken met andere toestellen gaan we uit van de meest populaire modellen.

IPhone modellen op een rij

Apple bracht in het jaar 2007 de allereerste iPhone uit. De iPhone X ( 2017) was het grootste model van Apple ooit. Dit wist het bedrijf in 2018 te overtreffen met de iPhone Xr (6,1 inch) en iPhone Xs Max (6,5 inch). Er zijn teveel iPhone modellen om deze allemaal op een rij te zetten, daarom vergelijken we alleen de meest populaire modellen vanaf 2017.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone Xr vergelijken met iPhone Xs

Laten we maar beginnen met de iPhone Xr en Xs, beiden uit het jaar 2018. Dit zijn de overeenkomsten:

  • A12 Bionic chip (processor)
  • True tone weergave
  • 12mp hoofdcamera en 7mp selfiecamera

IPhone Xr heeft een 6,1 inch retina HD display. De Xs is uitgerust met een 5,8 super retina HD display. Verder kan de iPhone XS dieper onder water en heeft het een groter intern geheugen. Eigenlijk is de iPhone Xs alles net een beetje beter. We gaan de iPhone Xr niet met de Xs Max vergelijken, omdat dit laatste model ook in alles net iets beter is.

IPhone X versus iPhone 8 Plus

Misschien dan toch maar de iPhone X tegenover de iPhone 8 Plus zetten. Dit zijn de overeenkomsten:

  • 12mp groothoek- en telelenscamera's
  • 7mp selfiecamera
  • A11 Bionic chip
  • Draadloos opladen
  • 64 - of 256 GB opslagruimte

Er zijn ook een aantal verschillen: de iPhone X heeft met zijn 5,8 inch een groter scherm. Bovendien beschikt het model over een super retina HD display, waar de iPhone 8 Plus het met een gewoon retina display moet doen. De iPhone X is uitgerust met Face ID, de 8 Plus met Touch ID. Verder zijn er niet zoveel bijzondere verschillen.

IPhone vergelijken met andere toestellen: iPhone Xs Max versus iPhone 7 Plus

Het is ook wel eens leuk om een nieuw en modern toestel tegenover een ouder model te zetten. Apple heeft de iPhone 7 Plus in 2016 uitgebracht, terwijl de Xs Max uit 2018/2019 komt. Zijn er grote verschillen tussen deze twee modellen? Ja, de 7 Plus heeft een 5,5 inch scherm en de Xs Max een 6,5 inch-scherm. Dit scheelt maar liefst 1 inch! Verder hebben ze beiden een 12mp hoofdcamera en 7mp selfiecamera. Met betrekking tot de processor is er wel een groot verschil. De XS Max wordt aangedreven door een A12 Bionic chip en de 7 Plus door een A10 Fusion chip. Je kunt je voorstellen dat de XS Max een stuk sneller en efficiënter werkt.

Op de website van Apple kun je verschillende iPhone modellen met elkaar vergelijken. Heb je een keuze kunnen maken? Ga voor een mobiel abonnement inclusief iPhone: de meest voordelige keuze. Je kunt uiteraard ook voor een los toestel kiezen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer