Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De Apple iPhone is goed verkocht in het tweede kwartaal van 2016. Zowel in Europa en Amerika is er een duidelijk groei in marktaandeel te zien. Lees hier de rest van de statistieken!

iPhone marktaandeel groeit

Volgens de laatste data van Kantar Worldpanel heeft Apple in de vijf grootste markten van Europa een grote groei geboekt. In Amerika is het marktaandeel t.o.v. andere merken met 1.3% gegroeid en met 3.1% in het Verenigde Koninkrijk. Apple heeft hierdoor een totaal van 31.8% marktaandeel in Amerika en 37.2% in Verenigde Koninkrijk.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone verkoopt beter dan Samsung S7

In de USA heeft de iPhone 6s/iPhone 6s Plus de Samsung Galaxy S7/Samsung Edge verslagen als het gaat om het aantal verkochte devices in het tweede kwartaal van 2016. Hiermee is de iPhone de best verkopende telefoon in Amerika in het tweede kwartaal. De kleine en snelle iPhone SE komt op een derde plaats.

In het Verenigd Koninkrijk is de iPhone SE juist de meest verkochte iPhone (9.2%) en laat de iPhone 6s op de tweede plaats achter (9.1%).

Lees ook: Valtest iPhone 6s vs Samsung Galaxy S7

Lager marktaandeel in China

ER kwam minder positief iPhone nieuws uit het oosten van de wereld. In China verloor Apple 1.8% marktaandeel en kwam daarmee op 17.9% van de totale markt. Huawei en Xiaomi zijn daar immense populaire telefoons vanwege de diverse telefoons die tegen verschillende prijzen worden aangeboden.

Lees ook: iPhone SE boort nieuwe doelgroep aan

Ook een marktaandeel daling in Japan

In Japan daalde het marktaandeel van de iPhone van 42.2% naar 38%. Al met al een wisselend tweede kwartaal voor de iPhone van Apple. Kantar Worldpanel reageerde ook op de verwachte cijfers voor de rest van 2016. Ze zijn vooral optimistisch voor Q3 en Q4:

‘Met een sterke iPhone SE verkoop achter de rug zijn wij benieuwd welke impact de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zal hebben. We zien meestal een daling van het aantal verkochte iOS toestellen in de zomer. Dit komt door de aankondiging van de nieuwe iPhones, die meestal plaatsvindt in September van elk jaar. Verkoopcijfers laten zien dat 49% van de Amerikaanse iPhone gebruikers en 51% van de Chinese iPhone gebruikers een iPhone 5s of ouder heeft. Dit vertegenwoordigt een groot aantal consumenten die de waarschijnlijk over zullen stappen naar de nieuwe iPhone 7.’

Volgens de laatste geruchten zal de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op 16 september in de verkoop zal gaan. Apple verwacht dat de cijfers in Q3 van 2016 gigantisch zullen stijgen door de presentatie van het nieuwe flagship model.

Alle cijfers van Kanta zijn hieronder te zien:

verkoopcijfers iphone q2 2016

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.